Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
14/03/2020 | 06:15 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

1000 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων “ρίχνει” η Άγκυρα κατά των Κούρδων που σκότωσαν 79 Τούρκους

1000 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων

 Με μια δύναμη άνω των 1.000 ατόμων των Ειδικών Δυνάμεων και της Στρατοχωροφυλακής, η Τουρκία ξεκίνησε μια νέα “αντιτρομοκρατική επιχείρηση” σε τρεις ανατολικές επαρχίες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της στις 13 Μαρτίου.Η νέα μαζική επιχείρηση έρχεται  4 ημέρες μετά από την ανακοίνωση στελεχών των Κουρδικών δυνάμεων ανταρτών που βρίσκονται στα ανατολικά της Τουρκίας ότι πέτυχαν ισχυρό χτυπημα στον Τουρκικό στρατό, κατά την οποία , όπως ισχυρίστηκαν,  σκότωσαν 79  στρατιώτες.

Όπως αποκάλυψαν σε λογαριασμό τους στο Twitter, οι κουρδικές δυνάμεις, η επίθεση έγινε στoν δρόμο που ενώνει την ανατολική επαρχία Ağrı, με το Betyazit, ακριβώς στα βορειοανατολικά της λίμνης Βαν, στα σύνορα με το Ιράν.Όπως λένε οι Κούρδοι, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, σκοτώθηκαν 79 Τούρκοι στρατιώτες.

Οπως αναφέρθηκε αρμοδίως από την πλευρά της, η Τουρκία στοχεύει να εξουδετερώσει <<όλους τους τρομοκράτες>> που κρύβονται στις περιοχές του Mt. Ağrı (Ararat), Cemce και Madur που βρίσκονται στις ανατολικές επαρχίες Ağrı, Kars, Iğdır. 

Κατά τα τουρκικά δημοσιεύματα έχουν συσταθεί  62 επιχειρησιακές ομάδες από τη Ειδική Επιχείρηση Χωροφυλακής ( Στρατοχωροφυλακή), Ειδικές Αστυνομικές Δυνάμεις και μονάδες Ασφαλείας . Η ανακοίνωση δεν αναφέρει ότι ο στόχος ειναι οι Κουρδοι  του ΡΚΚ, αλλά αυτο συνάγεται από την περιοχή δράσης- και την προηγηθείσα ανακοίνωση των Κούρδων για 79 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, που φαινεται ενόχλησε πολύ την Αγκυρα και τον Ερντογάν. Από τον Αύγουστο η Αγκυρα έχει κάνει στην ευρυτερη περιοχή πάνω από 10 επιχειρήσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης