Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική ΥΠΕΘΑ
16/02/2016 | 09:43 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Όχι πρόσφυγες στη Θράκη” λέει ο Καμμένος

Ôá ×ñéóôïõãåííéÜôéêá êÜëáíôá Ýøáëáí óôïí Õðïõñãü ÅèíéêÞò ¶ìõíáò ÐÜíï ÊáììÝíï ïé ìðÜíôåò ôùí Åíüðëùí ÄõíÜìåùí, ï üìéëïò Âñáêïöüñùí ÊñÞôçò êáé ï ×ïñåõôéêüò Óýëëïãïò Öïéôçôþí. Ôïí Õðïõñãü ÅèíéêÞò ¶ìõíáò óõíüäåõáí ï Áñ÷çãüò ÃÅÅÈÁ Íáýáñ÷ïò ÅõÜããåëïò ÁðïóôïëÜêçò ÐÍ, ï Áñ÷çãüò ÃÅÓ ÁíôéóôñÜôçãïò Âáóßëåéïò Ôåëëßäçò, ï Áñ÷çãüò ÃÅÍ Áíôéíáýáñ÷ïò Ãåþñãéï ÃéáêïõìÜêçò ÐÍ, ï Áñ÷çãüò ÃÅÁ ÁíôéðôÝñáñ÷ïò (É) ×ñÞóôïò Âáßôóçò êáé ï Ãåíéêüò ÃñáììáôÝáò ÉùÜííçò Ôáöýëëçò. Ï Õðïõñãüò ÅèíéêÞò ¶ìõíáò áíôÜëëáîå åõ÷Ýò ìå ôï óôñáôéùôéêü êáé ôï ðïëéôéêü ðñïóùðéêü êáé ìïßñáóå äþñá óôá ðáéäéÜ. (EUROKINISSI/ÕÅÈÁ)

“Αυτό το ζευγάρι δεν χωρίζει εύκολα”, σχολίασε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star και την εκπομπή “Στον Ενικό” απόψε, αναφερόμενος στη συνεργασία του με την κυβέρνηση.

“Με τον πρωθυπουργό έχουμε μια φιλική, πολύ βαθιά σχέση. Είμαστε δύο άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στο σάπιο σύστημα της μεταπολίτευσης. Μέσα από δημοκρατικό διάλογο συνεργαζόμαστε, και βρίσκουμε μια κοινή συνισταμένη”, εξήγησε ο υπουργός.

Επίσης εκτίμησε ότι η τελική λύση – η ολοκλήρωση της αξιολόγησης – θα έχει επιτευχθεί μέχρι το Πάσχα των Καθολικών και θα είναι πολύ καλύτερη από αυτή που πιστεύουν κάποιοι που αντιπολιτεύονται, καθώς θα δώσει ώθηση στη χώρα.

Όσον αφορά στη στάση του στο θέμα του ασφαλιστικού, παρέπεμψε στο τελικό στάδιο και εκτίμησε ότι θα υπάρχει λύση στο θέμα του χρέους.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα πώλησης του ορυκτού πλούτου, κάτι που έκανε ο κ. Σαμαράς όπως είπε, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν πέτυχε κανένα σκοπό που είχε θέσει ενώ η σημερινή κυβέρνηση τους έχει πετύχει όλους, είπε. Όσον αφορά τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, σχολίασε ότι ανήκουν στα φαντάσματα του παρελθόντος.

Μιλώντας για το θέμα των των αδειών των τηλεοπτικων σταθμών, ο κ. Καμμένος παρατήρησε πως όσο υπάρχει έλεγχος στη διαπλοκή, αυτή μαζεύεται. Επίσης τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν και άλλοι κανόνες, κανόνες εθνικού συμφέροντος στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του πλειοδότη που θα πάρει την άδεια. Όσον αφορά στον αριθμό των αδειών είπε ότι “πιστεύω στο 4, καθώς η διαφημιστική πίτα είναι δεδομένη”.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε επίσης σε κανάλια που με αλλότρια μέσα εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα και για δημοσιογράφους που παίρνουν μαύρα χρήματα. Είπε ότι οι εργαζόμενοι στα κανάλια πρέπει να πληρώνονται, και επισήμανε ότι για να υπάρχουν υγιή κανάλια θα πρέπει να υπάρχει και η δυνατότητα για την επιβίωση τους.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό θέμα, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας κατέστησε σαφές ότι είναι αντίθετος σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Επίσης ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν θα αναλάβει τη σίτιση των μεταναστών με απευθείας ανάθεση. Θα υπάρξουν μόνο διαγωνισμοί σε τοπικό επίπεδο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και σε ευρύτερο επίπεδο, στη βάση των στάνταρντς που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ερωτηθείς για την προοπτική της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με αφορμή σενάρια περί του ενδεχόμενου εκλογών, σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας κλπ, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι θα υπάρξει οικονομική και πολιτική σταθερότητα και ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης