Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Όσα γίνονται στην Πορτογαλία μετά από τις εκλογές είναι η κατάντια της Ευρώπης!

Όσα γίνονται στην Πορτογαλία μετά από τις εκλογές είναι η κατάντια της Ευρώπης!

Η κατάντια της Ευρώπης. Αυτά που συμβαίνουν στην Πορτογαλία μετά από τις εκλογές είναι ακόμη μια ντροπή για τη Γηραιά ήπειρο στην οποία η Δημοκρατία όλο και περισσότερο μπαίνει στη γωνία.

Με το ζόρι να μην προκύψει κυβέρνηση αριστεράς! Αυτή είναι η αγωνία του ευρωπαϊκού κατεστημένου το οποίο αδιαφορεί ακόμη και για την τρομακτική άνοδο της ακροδεξίας σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας του  Πέντρο Πάσους Κουέλιου, έπεσε μετά από 11 μέρες με τρόπο απολύτως φυσιολογικό :

Το σύνολο της πορτογαλικής αριστεράς, τα κόμματα της οποίας διαθέτουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, τάχθηκαν  υπέρ ενός ψηφίσματος που απορρίπτει το πρόγραμμα της δεξιάς κυβέρνησης, προκαλώντας την παραίτησή της, πριν συμπληρωθούν 11 ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της. Αυτή ήταν η πιο βραχύβια κυβέρνηση εδώ και 40 και πλέον χρόνια, δηλαδή μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα της Ιβηρικής, το 1974.
Χάρη σε μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) φιλοδοξεί να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και να τερματίσει την πολιτική λιτότητας που έθεσε σε εφαρμογή το 2011 ο συνασπισμός της δεξιάς.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου μήνα ήταν σαφέστατο: λιτότητα τέλος.Στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο αυτά δεν μπορούν ούτε να το ακούν. Προτιμούν ακόμη και την ακροδεξιά παρά αυτό…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης