Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! Το ΚΟΥΖΝΕΤΣΟΦ στην Μάγχη-Φωτογραφίες

ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! Το ΚΟΥΖΝΕΤΣΟΦ στην Μάγχη-Φωτογραφίες

Φωτογραφίες του ρωσικού αεροπλανοφόρου ADMIRAL KUZNETSOV στο στενό της Μάγχης! Η παρουσία του ρωσικού αεροπλανοφόρου και των πολεμικών πλοίων ανοιχτά των βρετανικών ακτών έχει προκαλέσει συναγερμό στη Βρετανία και στο ΝΑΤΟ.

Η περιγραφή που έκανε ο κ.Νικόλαος Παούνης για το πως αντιμετώπισε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας τις ασκήσεις των Ρώσων πριν από 48 ώρες ανοιχτά της Σκωτίας είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί.

Έγραψε ο Βαλκανιολόγος – Διεθνολόγος Νικόλαος Παούνης:

“Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας το μοναδικό ρωσικό “αεροπλανοφόρο” Admiral Kuznetsov (Адмирал Кузнецов), εκτελεί ασκήσεις στα ανοικτά των Νήσων Shetland στο πλαίσιο της επιχείρησης “Sea Fist”, ενώ προετοιμάζεται να κατευθυνθεί προς τη Συρία. Ο ρωσικός στολίσκος παρακολουθείται στενά από δεκάδες πλοία του ΝΑΤΟ (HMS Richmond, HMS Duncan, KNM Fritdjtof Νansen κ.α.). Προς την περιοχή σπεύδουν δύο ρωσικές Κορβέτες οι οποίες το προηγούμενο διάστημα έπλεαν στη Μεσόγειο, ενώ προς αναχαίτιση τους κινείται το βρετανικό HMS Dragon. Η υπερσυγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων (με τη συνδρομή και αεροπορικών) σε μια περιορισμένης έκτασης περιοχή, αυξάνει τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου.
Το Κρεμλίνο ενισχύει την αεροναυτική παρουσία του στη Μεσόγειο, με στόχο να καταστεί κύριος ρυθμιστής των εξελίξεων στη Συρία, προσδοκώντας να επαναδιαδραματίσει δυναμικό ρόλο σε πλανητικό επίπεδο. Το θέατρο επιχειρήσεων της Συρίας αποτελεί για τους Ρώσους το “διαβατήριο” μεταξύ περιφερειακής και παγκόσμιας εμβέλειας υπερδύναμης. Παράλληλα, όπως επισήμανα στο τελευταίο άρθρο για λογαριασμό του Foreign Affairs, η εγκαθίδρυση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στη Μέση Ανατολή, σχετίζεται εν πολλοίς με το Σχέδιο OBOR”.

Αυτά δεν γίνονταν ούτε επί Ψυχρού Πολέμου…

Οι φωτογραφίες από τη Μάγχη

adm-kuz-02

adm-kuz-03

adm-kuz-04


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης