Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ψάχνουν 300 εκ. περικοπές στις ΕΔ που “βουλιάζουν” στον βούρκο των μνημονίων!

Ψάχνουν 300 εκ. περικοπές στις ΕΔ που

“Χέρι” στο “ταμείο” των ασκήσεων θα μπει υποχρεωτικά για να βρεθούν ακόμη 300 εκατομμύρια περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες “βουλιάζουν” στη λάσπη των μνημονίων!

Την Παρασκευή με έγγραφο που εστάλη από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ),ζητούνται από τα Γενικά Επιτελεία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τις περικοπές στις οποίες θα προχωρήσουν ώστε να υπάρξει το νέο άγριο “κούρεμα” δαπανών για τις ΕΔ. Στόχος; Εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016!

Στα Γενικά Επιτελεία έχει σημάνει συναγερμός. Αλλά όσες προσθέσεις κι αφαιρέσεις κι αν κάνουν τα νούμερα δεν βγαίνουν και η απάντηση που προκύπτει δεν είναι διόλου ευχάριστη.

Οι απαντήσεις ακομη δεν έχουν σταλεί εγγράφως,αλλά στα τηλέφωνα και στους διαδρόμους οι εμπλεκόμενοι με το θέμα δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Κι αυτό γιατί όπως λένε οι νέες περικοπές δεν μπορεί να μην αγγίξουν τον ευαίσθητο τομέα των ασκήσεων. Εκεί έχει φθάσει το θέμα με τις περικοπές αν δεν το έχουμε καταλάβει.

Και είναι γεγονός ότι οι ΕΔ στα πέντε χρόνια της κρίσης έχουν ήδη μειώσει πολύ τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες. Τόσο που δεν πάει άλλο ,όπως λένε επιτελείς.

Οι του οικονομικού κλάδου ωστόσο αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη “δεξαμενή” για να αντληθούν χρήματα. Η επόμενη λύση θα ήταν να υπάρξουν περικοπές μισθών. Κάτι που δεν μπορεί κάποιος ούτε γι΄ αστείο να το σκεφτεί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης