Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη Διεθνή Πολιτική
04/03/2016 | 13:27 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Χρειαζόταν σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να έχουμε “εθνική θέση”; Η κατάντια μας!

Χρειαζόταν σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να έχουμε

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί σήμερα στις 6:30 μ.μ. με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κινητικότητα στα ελληνοτουρικά είναι πολύ μεγάλη και προβληματίζει.

Στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ έχουν έρθει ως “μαντατοφόροι” από την Άγκυρα οι δυο νατοϊκοί ναύαρχοι,για να μεταφέρουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς. Σύμφωνα με τους οποίους δεν θέλουν τα Δωδεκάνησα στις περιοχές περιπολιών του ΝΑΤΟ και δεν δέχονται φυσικά ότι όταν πετούν μεταξύ 6 και 10 μιλίων στον ενάεριο χώρο ελληνικών νησιών κάνουν παραβίαση.

Η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί ταυτόχρονα δυο μεγάλες κρίσεις. Το προσφυγικό και την προσπάθεια της Τουρκίας να “σφραγίσει” μέσω αυτού τις θεωρίες της περί “γκρίζων ζωνών” και πολλών άλλων θεμάτων. Το κλίμα που έχει διαμοσφωθεί θέλει την Γερμανία και ειδικά την κυρία Μέρκελ να στηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό και την Ελλάδα στο θέμα του προσφυγικού. Καλό είναι να μην επαναπαυθούμε ,αλλα αντιθέτως να επαγρυπνούμε.

Για το θέμα των τουρκικών τσαμπουκάδων δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι δεν θα πιεστεί η Ελλάδα να κάνει …υποχωρήσεις. Όπως σωστά επισημαίνουν πηγές του ΓΕΕΘΑ περιθώρια για οποιαδήποτε παραχώρηση απλά δεν υπάρχουν . Αυτό είναι καλό να μην το ξεχνά κανείς.Ειδικά οι πολιτικοί αρχηγοί που αυτή την ώρα κάνουν σύσκεψη για να καταλήξουν -ελπίζουμε- σε μια κοινή εθνική θέση για το θέμα του προσφυγικού. Αυτή θα μας επιτρέψετε να σχολιάσουμε είναι και η κατάντια μας! Για τέτοια θέματα να είναι απαραίτητο να γίνεται ολόκληρο …τηλεοπτικό σόου ,μήπως και οι πολιτικοί μας αρχηγοί βρουν κοινά σημεία ! Το αυτονόητο σ΄ αυτή τη χώρα παραμένει ζητούμενο. Κι όταν το πετυχαίνουμε πανηγυρίζουμε κιόλας!

Νομίζουμε ότι θα αρκούσε μια απλή τηλεφωνική συνομιλία των πολιτικών αρχηγών για να συμφωνήσουν ότι σε θέματα όπως τα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό κομματικά και επικοινωνιακά παιχνιδάκια δεν χωράνε! Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να ταξίδευαν όλοι μαζί για τη Σύνοδο για το προσφυγικό, από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης