Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Φιγιόν φύγε”! Το 71% των Γάλλων του λένε να αποσυρθεί!

Πάνω από τα δύο τρίτα των γάλλων ψηφοφόρων δήλωσαν ότι θέλουν ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης για την προεδρία Φρανσουά Φιγιόν να αποσυρθεί από την κούρσα, μετά το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ifop η οποία δημοσιεύεται στο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Journal du Dimanche που κυκλοφορεί με σημερινή ημερομηνία εξωφύλλου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 71% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει ο πρώην πρωθυπουργός των Ρεπουμπλικάνων (LR) να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Το ποσοστό αυτό –που είναι ανάμεσα στα στοιχεία της δημοσκόπησης που προδημοσιεύονται στον ιστότοπο της JDD– είναι αυξημένο κατά έξι εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με εκείνο που καταγραφόταν σε παρόμοια έρευνα η οποία είχε δημοσιευθεί τη 19η Φεβρουαρίου.

Τι δηλώνει η σύζυγός του

Η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, υποστήριξε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα ότι «εργαζόταν πραγματικά» για αυτόν, ασκώντας «διάφορα καθήκοντα», και πρόσθεσε ότι τον κάλεσε να συνεχίσει «μέχρι τέλους» την εκστρατεία του, υπογραμμίζοντας την «αποφασιστικότητά» του.

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της αργομισθίας της στα τέλη Ιανουαρίου, η Πενέλοπι Φιγιόν τόνισε ότι «χρειαζόταν κάποιον να κάνει δουλειές για αυτόν. Εάν δεν το έκανα εγώ, θα πλήρωνε κάποιον άλλον, έτσι αποφασίσαμε να το κάνω εγώ».

Στη συνέντευξη αυτή, που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Le Journal du Dimanche που κυκλοφορεί με σημερινή ημερομηνία εξωφύλλου, η Φιγιόν προσθέτει συμβούλευσε τον σύζυγό της «να συνεχίσει μέχρι τέλους», «κάθε μέρα», αλλά «είναι εκείνος που θα το αποφασίσει». «Μόνο εκείνος μπορεί να γίνει πρόεδρος. Το ότι το αντέχει όλο αυτό είναι απόδειξη ενός μεγάλου θάρρους. Είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει την εμπειρία, το όραμα, το σχέδιο και την απαραίτητη αποφασιστικότητα για να ηγηθεί της Γαλλίας».

Η Φιγιόν, σε βάρος της οποίας διεξάγεται έρευνα από τη γαλλική δικαιοσύνη για να εξακριβωθεί εάν λάμβανε χρήματα χωρίς να εργάζεται, διαβεβαίωσε στη συνέντευξη ότι έδωσε στους ερευνητές αποδείξεις για τη δουλειά της. «Παρέδωσα μέσω του δικηγόρου μου έγγραφα στους ερευνητές», δήλωσε στη JDD, όπως «επιστολές με σημειώσεις που αποδεικνύουν ότι είχαν περάσει από εμένα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάσσαμε με άλλους συνεργάτες του συζύγου μου»…

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης