Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
23/11/2017 | 14:04
Φ. Καρβουνοπούλου

Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού στο ΣΕΦ από 1η Δεκέμβρη

Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού στο ΣΕΦ από 1η Δεκέμβρη

Τις πύλες του ανοίγει την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν εξαιρετικά σπάνια είδη μελιού και μελισσοκομικά προϊόντα, από τους 250 μικρούς παραγωγούς που θα βρίσκονται εκεί, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. 

Στα εγκαίνια θα παραστεί μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Φωτάκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, ενώ τιμώμενη θα είναι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στηρίζεται από όλους τους φορείς του κλάδου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, Γιάννης Κάκκος λέει ότι «στόχος είναι η προβολή και προώθηση του ελληνικού μελιού καθώς και προϊόντων κυψέλης που παράγονται από μικρούς παραγωγούς, στο ευρύ κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης» και προσθέτει πως «παράλληλα, στοχεύει στην ανάδειξη ζητημάτων που άπτονται του σχεδιασμού δράσεων, της σύναψης συνεργασιών, της δικτύωσης και της στρατηγικής προβολής στο μελισσοκομικό τομέα. Για το σκοπό αυτό, η διοργάνωση δεν εξαντλείται μόνο στην έκθεση μελισσοκομικών προϊόντων αλλά περιλαμβάνει Μελισσοκομικό Συνέδριο και ποικίλες εκδηλώσεις».

Ο κ. Κάκκος αναφέρει ότι το Φεστιβάλ «αποτελεί τη μόνη εξειδικευμένη έκθεση μελισσοκομίας και μελισσοκομικού εξοπλισμού στη χώρα μας και έχει καταστεί θεσμός για τον κλάδο», ενώ «το σημαντικότερο είναι, ότι έχει αγαπηθεί από τον κόσμο που συρρέει μαζικά κάθε χρόνο για να δοκιμάσει μέλι και συμμετέχει σε μια μεγάλη γιορτή». Υπογραμμίζει ότι «οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τεχνική του τρύγου των μελισσών, να γνωρίσουν από κοντά παραγωγούς μελιού απ’ όλη την Ελλάδα και να δοκιμάσουν σπιτικές συνταγές με μέλι που φτιάχνουν εκείνη τη στιγμή δεκάδες σεφ».

Εκφράζει την αισιοδοξία του για το μέλλον του επώνυμου ελληνικού μελιού και σημειώνει «υπάρχουν νέοι παραγωγοί με φρέσκιες ιδέες και πολύ όρεξη και τα τελευταία χρόνια παράγονται σπάνιες ποικιλίες αλλά και βιολογικό, εξαιρετικής ποιότητας μέλι. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η στήριξή τους από το κράτος γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν τα “θηρία” των πολυεθνικών και η μάχη, πολλές φορές, είναι άνιση».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης