Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Φατούρο” στον Ερντογάν από ΗΠΑ και ΕΕ για την λογοκρισία!

“Σφαλιάρες” από παντού για τον Ταγίπ Ερντογάν που δεν είναι συνηθισμένος να “τις τρώει”. Μετά από την απαξίωσή του από την Ουάσινγκτον Γερμανία και ΕΕ τον επιπλήττουν για την κλήση του Γερμανού πρέσβη στην Άγκυρα προεκειμένου να του διαμαρτυρηθούν για σατιρικό βίντεο!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε  την Άγκυρα .

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας σχετικά με μια σατιρική εκπομπή στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό NDR, από την οποία είχε μεταδοθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα τραγούδι διάρκειας δύο λεπτών που σατίριζε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Η κίνηση αυτή δεν μοιάζει να ευθυγραμμίζεται με την υποστήριξη της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης, που είναι αξίες τις οποίες η ΕΕ υποστηρίζει πολύ”, δήλωσε κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο επικεφαλής της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ “πιστεύει πως αυτό απομακρύνει μάλλον την Τουρκία από την ΕΕ, παρά τη φέρνει πιο κοντά μας”.

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος κινήθηκε και η εκπρόσωπος της Μέρκελ η οποία κοφτά είπε ότι το Βερολίνο θεωρεί το θέμα λήξαν και δεν το ξανασυζητά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης