Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Φίλης θέτει θέμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων!!! ΒΙΝΤΕΟ

Φίλης θέτει θέμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων!!! ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως μόνο στην Ελλάδα ιστορικά θέματα χρησιμοποιούνται τόσο αυτοκαταστροφικά από το πολιτικό δυναμικό. Μετά από τον “συνωστισμό” στην προκυμαία της Σμύρνης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έρχεται λίγες ώρες μετά από την νίκη Ερντογάν στην Τουρκία να θέσει θέμα για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Την άποψη, που είχε εκφράσει ως δημοσιογράφος, πως επιστημονικά η γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν… γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση επανέλαβε και ως υπουργός Παιδείας ο Νίκος Φίλης.
“Έκανα τη δήλωση ότι πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας” είπε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή Στον Ενικό στο Star.
Βέβαια , έσπευσε να προσθέσει  πως “αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια”.Πάλι καλά…

Επέμεινε όμως: “Αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγματα η εθνοκάθαρση όσο αιματηρή κι αν είναι κι άλλο η γενοκτονία”. Ερωτηθείς μάλιστα γιατί αισθάνεται την ανάγκη να κάνει αυτή τη διάκριση, ο υπουργός Παιδείας είπε: “Ο πρώτος λόγος γιατί πιστεύω ότι υπάρχει μια υποβάθμιση της γενοκτονίας όταν ονομάζουν τα φαινόμενα της εθνοκάθαρσης, γενοκτονία”.

Δείτε το απόσπασμα:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης