Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
11/04/2017 | 07:09
Militaire News

“Υπηρετώ στις ΕΔ,δεν διεκδικώ τίποτα εκτός από ισονομία”! Ανθυπασπιστής γράφει για τους ΕΜΘ

Τρεις φορές έστειλε το κείμενο που ακολουθεί για ανάρτηση στη δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, Ανθυπασιστής. Δεν αναρτήθηκε καμία. Επέλεξε να το στείλει στο Militaire.gr προς δημοσίευση.Και προβληματισμό ελπίζουμε.
Είμαι εν ενεργεία μόνιμος Ανθυπασπιστής, προέλευσης Ε.Μ.Θ, (2η σειρά Ο.Π.Υ κατάταξη Δεκ.1985) και αναφέρομαι μόνιμος και όχι  ΕΜΘ, αφενός, κατ’ εφαρμογή του ΦΕΚ 220Γ 5/4/2011 με το οποίο μονιμοποιήθηκα και αφετέρου διότι έτσι αναγράφομαι τόσο στο δελτίο στρατιωτικής ταυτότητας, όσο και στην καρτέλα αναλυτικής μοριοδότησης του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Άλλωστε είναι αδόκιμο για την ελληνική γλώσσα να είσαι «μόνιμος» και παράλληλα «εθελοντής» και δει «μακράς θητείας». Θλίβομαι που στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων δεν έχουν ξεκαθαριστεί απλά πράγματα που η ίδια η βουλή νομοθέτησε.
Συνεχίζω να υπηρετώ στις Ένοπλες Δυνάμεις από άποψη, που πηγάζει από τον βαθύτατο σεβασμό μου σε αυτές και την ιδιαίτερη αγάπη μου για το στρατιωτικό επάγγελμα που έχω την τιμή να ασκώ 32 χρόνια.
Δεν νιώθω ότι χρίζω καμίας επίλυσης ηθικού θέματος που να με αφορά, καθόσον τις ηθικές μου απολαβές τις εισπράττω στον καθημερινό μου στρατιωτικό βίο τόσο από τους προϊσταμένους μου, όπως αυτές έχουν καταχωρηθεί και στο στρατιωτικό μου μητρώο, αλλά πρωτίστως από τους υφισταμένους μου, που μοχθούμε καθημερινά πλάι – πλάι.
Θλίβομαι για μία ακόμα φορά όμως γιατί η πολιτεία υιοθέτησε, όπως διαφαίνεται και από το πρώτο σχόλιο της διαβούλευσης, την πρόταση του ΠΣΑΕΜΘ. Δηλαδή, η πολιτεία υιοθέτησε την άποψη των αποστράτων συναδέλφων, που σε ηλικίες από 42 έως και 48 ετών, (τόσο ετών ήταν οι πρώτοι ΕΜΘ με 25 έτη υπηρεσίας που αποστρατεύτηκαν το 2010 καθόσον ο Νόμος 1513 του 1985, άρθρο 6, προέβλεπε όριο ηλικίας 17 έως 23 ετών, κάποιοι δε, από τις καταδρομές έφυγαν σε ηλικία 39 ετών), που επέλεξαν την σιγουριά της σύνταξης, του εφάπαξ, του πρωινού καφέ και του παραθερισμού στα ΚΑΑΥ, (αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος της πρότασης του ΠΣΑΕΜΘ, αφού ως απόστρατοι Ανθυπασπιστές λάμβαναν λιγότερα μόρια από τους ε.α Αξκούς και δεν εξασφάλιζαν θέση παραθερισμού), να προβαίνουν σε προτάσεις που αφορούν τα εν ενεργεία στελέχη, αυτούς δηλαδή που επέλεξαν να συνεχίσουν να βρίσκονται στις επάλξεις, που επέλεξαν να φοράνε στολή εκστρατείας  και όχι βερμούδα, που επέλεξαν το άρβυλο και όχι την παντόφλα δάχτυλο, που επέλεξαν κράνος, εξάρτηση όπλο και όχι καπέλο, γυαλί ηλίου και καλάμι ψαρέματος, που επέλεξαν να είναι Αρχιφύλακες σε βραχονησίδες και όχι παραθεριστές στα ΚΑΑΥ. Δεν τρέφω κακία για κανέναν από αυτούς, δεν τους ζηλεύω, άλλωστε ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του, έχει τους δικούς του ηθικούς φραγμούς και κρίνεται από την κοινωνία ανάλογα.
Ως εν γένει στρατιώτης, υπακούω τις διαταγές της Στρατιωτικής Ιεραρχίας και δεν διεκδικώ, (δεν προβλέπεται άλλωστε), τίποτα από αυτή, ως νομοταγής, παράλληλα πολίτης όμως, μου επιβάλλεται, να απαιτώ με παρρησία από την πολιτεία την εφαρμογή των νόμων, στα πλαίσια της δικαιοσύνης, της ισονομίας, της ισοκατανομής, της ισότητας και του κράτους δικαίου.
Ερωτάται λοιπόν με όλο τον σεβασμό η πολιτεία στα παρακάτω:
 Στα πλαίσια ποιας ισονομίας, δεν εντάχθηκαν στο θεσμό των ΕΜΘ οι εθελόντριες του Ν 705/1977 όπως αυτό ρητά ορίζονταν στο άρθρο 1 του Νόμου 21/1991;  
Στα πλαίσια ποιας ισότητας μονιμοποιήθηκαν μόνο οι εθελόντριες με το άρθρο 13 του Νόμου 3257/2004, χωρίς να ληφθεί υπόψη ο Νόμος 21/1991; Γιατί δεν συμπεριλήφθησαν και οι ΕΜΘ στον Νόμο 3257/2004; Από το έτος 1991 έως και το έτος 2004 που μονιμοποιήθηκαν υπό ποίο καθεστώς διέπονταν οι εθελόντριες του Νόμου 705/1977 και ποιος τους το επέτρεψε, κατά παρέκκλιση του νόμου που τις ενέτασσε στο θεσμό των ΕΜΘ;
Ποίος νόμος δίνει την δυνατότητα επιλεκτικής εφαρμογής άρθρων νόμου; Σε πρόσφατη εγκύκλιο του ΓΕΣ/ΔΙΜΣΠΡΟ τίθενται σε αποστρατεία άνευ κρίσεως συνάδελφοι μόνιμοι Ανθυπασπιστές, προέλευσης ΕΜΘ, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 39 του Ν 445/1974 οι οποίοι καταλαμβάνονται από τα όρια ηλικίας που ο νόμος ορίζει. Ο νομοθέτης πριν το εν λόγω άρθρο όμως παρέθεσε άλλα 38 άρθρα στα οποία προβλέπονται κρίσεις για προαγωγές, βαθμολογική εξέλιξη και χρονικά όρια κάθε βαθμίδας εξέλιξης των Μονίμων Υπαξιωματικών και Ανθυπασπιστών που εντάσσονται και διέπονται από αυτόν. Το άρθρο 9, του προαναφερθέντα νόμου ορίζει σαφώς τον τρόπο εισαγωγής των Μονίμων Ανθυπασπιστών στο Σώμα των Αξιωματικών, καθώς επίσης τους όρους και τις προϋποθέσεις, γιατί δεν έχουν εφαρμοσθεί;  
Στην 1η παράγραφο του  ΦΕΚ 220 Γ 5/4/2011  ορίζεται ότι οι ΕΜΘ μονιμοποιούνται με το βαθμό που φέρουν στον Στρατό Ξηράς σύμφωνα με τις κείμενες και τις συνδυασμένες διατάξεις των Νόμων 445/1974 και 3883/2010 αντίστοιχα, στα πλαίσια της εφαρμογής των νόμων, γατί δεν έχουν εφαρμοστεί στο ακέραιο οι διατάξεις του νόμου 445/1974 «Περί ιεραρχίας και προαγωγών των Ανθυπασπιστών και Μονίμων και Εθελοντών Οπλιτών Ενόπλων Δυνάμεων» με του οποίου τις κείμενες διατάξεις  ο νομοθέτης μονιμοποίησε τους ΕΜΘ;
Αξιότιμοι νομοθέτες, επιτρέψατέ μου να σας ενθυμίσω τα λόγια ενός παλαιότερου πολιτικού ανδρός ο οποίος είχε αναφέρει «στην Ελλάδα δεν χρειάζονται άλλοι νόμοι, μόνο ένας νόμος που να ορίζει την αυστηρή εφαρμογή των νόμων», σας παρακαλώ και σας προτρέπω να τα εφαρμόσετε.
Οι μόνιμοι στρατιωτικοί, προέλευσης ΕΜΘ, δεν χρειάζονται κανένα νέο σχέδιο νόμου που να τους δικαιώνει ηθικά, βαθμολογικά ή οτιδήποτε άλλο ήθελε προκύψει, την εφαρμογή του νόμου 445/1974 από τον οποίο διέπονται από το 2011 χρειάζονται και τίποτα άλλο.        
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης