Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Υπέρ της στράτευσης στα 18 ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης

Υπέρ της στράτευσης στα 18 ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης των νέων στα 18.Πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια τέτοια κυβερνητική πρωτοιβουλία.

Από χθες το βράδυ πάντως η κυβέρνηση με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έβαλε τέλος στα σενάριο της υποχρεωτικής στράτευσης,με αφορμή όσα μεταδόθηκαν μετά από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΥΠΕΘΑ.

Η συζήτηση που έγινε εκεί είχε να κάνει με προαιρετική κατάταξη στα 18 με στόχο κυρίως τις Ειδικές Δυνάμεις που χρειάζονται ηλικιακή ανανέωση.

Η υποχρεωτική στράτευση στα 18 μπορεί να έχει πολλά θετικά για τους στρατιωτικούς είναι όμως ένα τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια και τον προϋπολογισμό της.Όπου υπάρχουν κάποια χρήματα δηλαδή για να γίνει προϋπολογισμός. Σύμφωνα με μελετες που έχουν γίνει το κόστος θητείας ενός νέου μπορεί να φθάσει κοντά στις 3000.Επαναλαμβάνουμε για να μην παρεξηγηθούμε,αναφερόμαστε σε γονείς που έχουν ακόμη δουλειά και μισθό.Το ένα δεν προϋποθέτει το άλλο στην σημερινή Ελλάδα.

Συνεπώς το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 δεν είναι απλό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης