Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
22/01/2018 | 19:40
Militaire News

Υπάκουσαν τον “αφέντη Ερντογάν” και “έσπασαν” τα γραφεία της AFRIKA!

Υπάκουσαν τον

Τα γιουχαΐσματα ακραίων στοιχείων δέχτηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, με αφορμή τα επεισόδια στην εφημερίδα Afrika.

Εθνικιστές και έποικοι φώναζαν στον Ακιντζί «defol», δηλαδή «εξαφανίσου», την ώρα που εξερχόταν από τη «βουλή» – και τους πλησίασε για να τους μιλήσει. Μόλις ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έμαθε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την Afrika εμπεριείχαν και το στοιχείο της φυσικής απειλής, πήγε επιτόπου, συνομίλησε με τους υπεύθυνους των «δυνάμεων ασφαλείας», ζήτησε επιπλέον μέτρα ασφαλείας και μίλησε τηλεφωνικώς για το ίδιο θέμα, τόσο με την «αστυνομία» όσο και τη διοίκηση των «δυνάμεων ασφαλείας».

 

Σε ανακοίνωσή του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρει ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας θα έπρεπε σήμερα να λάβουν μια πιο αποφασιστική στάση απέναντι στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν έξω από το κτίριο της Afrika και στην Βουλή».

 

Ο κ. Ακιντζί, ο οποίος δεν αποδέχεται την θέση της Afrika για την τουρκική εισβολή σε Κύπρο και Συρία, δεν συμφωνεί και με τα βίαια επεισόδια. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Η δημοκρατική κουλτούρα του λαού μας έχει ως σημείο εκκίνησης, όχι το λιντσάρισμα των απόψεων, που προκαλούν δυσαρέσκεια και προβληματισμό, αλλά τον αγώνα με ιδέες. Ως πρόεδρος της ΤΔΒΚ, δεν τίθεται ζήτημα να συμφωνήσω και να εγκρίνω απόψεις και ιδέες που στοχοποιούν μια εφημερίδα της χώρας».

 

Στην συνέχεια, η ανακοίνωση αναφέρει: «Το γεγονός ότι, παρά τις χθεσινές και τις σημερινές ενέργειες του προέδρου μας, κάποιοι ανέβηκαν στην βεράντα μιας εφημερίδας και στην οροφή της Βουλής της Δημοκρατίας, δείχνει ότι θα μπορούσαν να λάβουν χώρα πιο τραγικά γεγονότα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος αισθάνεται την ανάγκη να υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά το γεγονός, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, σε τέτοιου είδους συμβάντα θα πρέπει να επεμβαίνουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο».

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης