Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Τσακωμός” ΗΠΑ-Ρωσίας για τους βομβαρδισμούς κατά των δυνάμεων του Άσαντ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον μετέφερε την έντονη διαφωνία της Μόσχας για τους βομβαρδισμούς αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εναντίον δυνάμεων που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην Συρία. «Οι πλευρές αντάλλαξαν τις αξιολογήσεις τους αναφορικά με την κατάσταση στην Συρία, ενώ επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για ενδυνάμωση της συνεργασίας για τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα.

Ο Λαβρόφ εξέφρασε την έντονη διαφωνία της Μόσχας για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και κάλεσε για λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν τον περασμένο μήνα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή εναντίον μονάδων πολιτοφυλακής που μάχονται υπέρ της κυβέρνησης του Άσαντ, καθώς, όπως τόνισαν, έγειραν απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις και τις αντικαθεστωτικές συριακές δυνάμεις στα νότια της χώρας. Η Ρωσία είχε ανακοινώσει τότε ότι η ενέργεια των αμερικανικών δυνάμεων μπορεί να εμποδίσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στον πόλεμο και ότι αυτή αποτελούσε μια παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Την Τρίτη αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών στην αλ Τανφ στη νότια Συρία, ενώ την Τετάρτη εκπρόσωπος του δυτικού συνασπισμού που, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιχειρεί στη Συρία, ανέφερε πως αεροσκάφη των ΗΠΑ κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος δυνάμεων προσκείμενων στο συριακό καθεστώς του Άσαντ, έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης