Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τσίπρας Μέρκελ “κράτα με να σε κρατώ” στο προσφυγικό και ο Νταβούτογλου ζητά ένταξη στην ΕΕ

Τσίπρας Μέρκελ

“Κράτε με να σε κρατώ ν΄ ανεβούμε του βουνό”. Η φωτογραφία Μέρκελ-Τσίπρα από την σημερινή τους συνάντηση. Η οποία έγινε σε κλίμα καταιγισμού δημοσιευμάτων,διαρροών αλλά και δηλώσεων Ευρωπαίων υπουργών που έλεγαν ότι τα σύνορα των Βαλκανίων απόψε κλείνουν!

Η κυβέρνηση μεταδίδει άλλη εικόνα μετά από την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Λένε ότι  ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγγελα Μέρκελ “συμφώνησαν κατά τη σημερινή συνάντηση τους σε μια κοινή θέση πως η λογική των κλειστών συνόρων είναι απαράδεκτη και πως δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στο κείμενο της τελικής δήλωσης της Συνόδου Κορυφής, καμία τέτοια αναφορά”.

Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι η αναπαραγωγή του κλίματος “τρόμου” στην Ελλάδα καταντά κουραστική.

Η Μέρκελ εμφανίζεται ως υπέρμαχη των ανοιχτών ή περίπου ανοιχτών συνόρων,αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτή η άποψη θα είναι και η τελική άποψη του Βερολίνου.

Οι “υποψίες” ότι γίνεται “παιχνίδι” και με τα οικονομικά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αβάσιμες.

Στις Βρυξέλλες όμως παίζεται και το τουρκικό παιχνίδι. Ο Νταβούτογλου δηλώνει ήδη …ευρωπαίος και από τις δηλώσεις προκύπτει ότι συνδέει την οποιαδήποτε συνεργασία της Τουρκίας με την διαδικασία ένταξής της.

Στη συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να υλοποιήσει η Τουρκία πιο γρήγορα τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ.

tsipras_davutoglou

Τέλος, στη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, συμφωνήθηκε μια κοινή εθνική γραμμή για τη διευθέτηση των θεμάτων που προκύπτουν από το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας.

Τι λέει η εκπρόσωπος του Βερολίνου

«Εικασίες» χαρακτήρισε τις πληροφορίες που θέλουν το προσχέδιο των Συμπερασμάτων της σημερινής Συνόδου Κορυφής να περιλαμβάνει τη φράση «η Βαλκανική Διαδρομή είναι τώρα κλειστή», η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Κριστιάνε Βιρτς και ζήτησε να περιμένουν όλοι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τις σχετικές δηλώσεις της καγκελαρίου. Επανέλαβε δε, ότι για το Βερολίνο προτεραιότητες της Συνόδου παραμένουν η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η συνεργασία με την Τουρκία και η στήριξη της Ελλάδας.

Militaire.gr

                                                                                   

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης