Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τσίπρας απαντά στις ευρωπαϊκές κατηγορίες για το προσφυγικό από το Ισραήλ

Τσίπρας απαντά στις ευρωπαϊκές κατηγορίες για το προσφυγικό από το Ισραήλ

“Πόσο θα αντέξει η Ευρώπη το θέμα του προσφυγικού”; Το ερώτημα τέθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όταν κατά τη διάρκει της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Ισραήλ,δημοσιογράφος τον ρώτησε για τις αντοχές της Ελλάδας.

Ο κ.Τσίπρας που βρίσκεται στο Ισραήλ μαζί με εννέα υπουργούς του υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα είναι απολύτως έτοιμη τον επόμενο μήνα και απομένει να φανεί εάν και η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στις δικές της δεσμεύσεις απέναντι στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα δέχεται μια πίεση πολύ μεγαλύτερη από τις αντοχές της τους τελευταίους μήνες, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Πρόκειται για  τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα επισήμανε.

Επανέλαβε  ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός ντροπιάζεται από τις εικόνες των νεκρών παιδιών στο Αιγαίο πέλαγος και έστειλε το μήνυμα ότι δεν έχει σημασία αν κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες το κατανοούν ή αδιαφορούν, αλλά πως σημασία έχει ότι είναι μια διεθνής πραγματικότητα καταγεγραμμένη.

Επεσήμανε ότι η λύση του προβλήματος αναγκαστικά πρέπει να βρεθεί  σε συνεργασία με την Τουρκία και με  κατάλληλη συνεννόηση και συνεργασία και τον επιμερισμό των βαρών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Τσίπρας έστειλε ένα ακόμη μήνυμα, ότι το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών ποτέ δεν ήταν αποτελεσματικό. Σημασία έχει, τόνισε, να βρούμε λύσεις, να μοιράσουμε βάρη και όχι να μοιράσουμε ευθύνες.

ΦΩΤΟ από το twitter

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης