Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τροπολογία ανάσα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τις πυραυλακάτους Super Vita του ΠΝ

Τροπολογία ανάσα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τις πυραυλακάτους Super Vita του ΠΝ

Άλλη μία τροπολογία ανάσα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με την ελπίδα εξεύρεσης οριστικής λύσης. Την τροπολογία κατέθεσε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που ψηφιίστηκε στη Βουλή. Το σημαντικό για το ΠΝ είναι ότι ξενκινούν άμεσα οι εργασίες ναυπήγησης των τελευταίων πυραυλακάτων Super Vita.

Ο ΑΝΥΕΘΑ αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε και αφορά στην ολοκλήρωση της ναυπήγησης των δύο πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, επισήμανε:

«Για τα πλοία αυτά το ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη καταβάλει σχεδόν το 90% του τιμήματός τους, χωρίς όχι μόνο να τα έχει παραλάβει, αλλά χωρίς να βρίσκονται καν κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Οι επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού επιβάλλουν την άμεση ολοκλήρωση της κατασκευής τους.

Με τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στο Πολεμικό Ναυτικό, την ιδιοκτησία και τους εργαζόμενους, που σήμερα καλούμαστε να κυρώσουμε, εξασφαλίζουμε την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής υπό τον συντονισμό του Ναυτικού, την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των πλοίων σε είκοσι εννιά μήνες, τον μικρό, αλλά κρίσιμο χρόνο για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί -και άλλα αρμόδια Υπουργεία- το ζήτημα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας. Συγχρόνως, το Πολεμικό Ναυτικό εξασφαλίζει την κάλυψη επιχειρησιακών του αναγκών και οι εργαζόμενοι εργασία αλλά και προοπτική από τους είκοσι εννέα μήνες και μετά». 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης