Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Πρέπει να ανησυχεί και η Αθήνα για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα;

Πρέπει να ανησυχεί και η Αθήνα για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα;

Η κατάσταση μετά την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στις Βρυξέλλες, δεν εμπνέει ανησυχία για ενδεχόμενο τρομοκρατικό πλήγμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Είναι έτσι; Η αλήθεια είναι ότι παρά τις …φιλότιμες προσπάθειες πολλών ύποπτων ακροδεξιών κύκλων να προκαλέσουν κλίμα τρόμου στη χώρα,η γενική αίσθηση που επικρατεί είναι ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί στόχο φανατικών.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό. Η αίσθηση σχετικής ασφάλειας δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες της όποιας κυβέρνησης,αλλά με την στάση που διαχρονικά έχει τηρήσει η Ελλάδα για τα όσα γίνονται στην Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα πληρώνει το δικό της σκληρό τίμημα με τους πάνω από 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενεί. Πληρώνει με την τραγωδία της Ειδομένης… Αλλά από την άλλη το γεγονός ότι δεν συμπεριφέρθηκε όπως οι γραφικοί Σκοπιανοί και οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που βρέθηκαν από το …πουθενά στην ΕΕ ,έχει και θετικές επιπτώσεις.

Η Ελλάδα χωρίς να έχει καμία δυνατότητα,φιλοξενεί όποιον έρχεται.

Το πρωί πάντως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα απαραίτητα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και με πολύ μεγάλη προσοχή τις δραματικές εξελίξεις.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης