Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τρεις μήνες διορία στην Ελλάδα και μετά οι Ευρωπαίοι κλείνουν σύνορα!

Τρεις μήνες διορία στην Ελλάδα και μετά οι Ευρωπαίοι κλείνουν σύνορα!

Καταδικαστική για την ίδια την ΕΕ και βέβαια για την Ελλάδα για το προσφυγικό. Για την ΕΕ ,γιατί δείχνει ότι οι ακραίοι που θέλουν την κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν και κλειστά σύνορα επικρατούν. Και για την Ελλάδα ,γιατί όλα δείχνουν ότι την προορίζουν για αποθήκη ανθρώπων,αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η έκθεση της Κομισιόν κατηγορεί την Ελλάδα ότι αμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τη διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα και  καλεί τη χώρα μας να προχωρήσει σε εξάλειψη αυτών των αδυναμιών.

Η έκθεση  θα υποβληθεί για έγκριση στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.. Από που προέκυψε αυτό το συμπέρασμα;

Από αιφνίδιες επιτόπιες επισκέψεις στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, καθώς και στη Χίο και τη Σάμο, οι οποίες έγιναν από 10 ως 13 Νοεμβρίου 2015!

Η έκθεση  αναγνωρίζει μεν  ότι οι ελληνικές αρχές υφίστανται πιέσεις, αλλά υπογραμμίζει ότι η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής παράτυπων μεταναστών δεν είναι αποτελεσματική, ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν εισάγονται συστηματικά στο σύστημα και ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν ελέγχονται συστηματικά για τη γνησιότητά τους ούτε αντιπαραβάλλονται με σημαντικές βάσεις δεδομένων ασφαλείας, όπως το σύστημα πληροφοριών Σένγκεν, η Ιντερπόλ και άλλες εθνικές βάσεις δεδομένων.

Έτσι προκύπτει το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της .

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις ανακοίνωσε διορία τριών μηνών ώστε να αντιμετωπίσει η Ελλάδα  τις αδυναμίες στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Όπως είπε  από τον Νοέμβριο και μετά η Ελλάδα κατέβαλε κάποιες προσπάθειες, ωστόσο δεν θεωρούνται αρκετές για την  αντιμετώπιση του προσφυγικούς προβλήματος.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης