Υποστηριξε το militaire

Τραγωδία στο Μαρί πέντε χρόνια μετά! Το Στρατοδικείο Αθηνών αποφασίζει

Militaire News

Ίσως και σήμερα θα το Στρατοδικείο Αθηνών θα εκδώσει απόφαση για την φοβερή τραγωδία που με την φονική έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου,στις 11 Ιουλίου 20111! 13 οι νεκροί.

Ήδη από τη Κυπριακή δικαιοσύνη είχαν κριθεί ένοχοι τέσσερις κατηγορούμενοι.

Στο Στρατοδικείο Αθηνών δικάζεται από τις 14 Νοεμβρίου ο πρώην Α/ΓΕΕΦ Πέτρος Τσαλικίδης που ήταν κατηγορούμενος μαζί με άλλους στην Κύπρο.Οι ελληνικές αρχές έκριναν όμως ότι   δεν μπορούσε να εκδοθεί στην Κύπρο.

Ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών έχει ασκήσει  ποινική δίωξη εναντίον του  Πέτρου Τσαλικίδη για την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Στην Κύπρο είχαν κριθεί ένοιχοι ο πρώην υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας για ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ’ αμελείας και οι Ανδρέας Νικολάου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Αντρέας Λοϊζίδης με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας .

Η τραγωδία

Η έκρηξη στο Μαρί έγινε στις 4 τα ξημερώματα της 11ης Ιουλίου. 96 εμπορευματοκιβώτια που είχαν στοιβαχτεί για φύλαξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» τινάχτηκαν στον αέρα και σκότωσαν  13 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, ναύτες και πυροσβέστες. Ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της ΑΗΚ διαλύθηκε και παρέλυσε ολόκληρη η Κύπρος. Λίγες ώρες αργότερα δόθηκαν  στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα εμπορευματοκιβώτια, τα οποία εμφανίζονταν μερικές μέρες πριν την έκρηξη διογκωμένα από την αλλοίωση του εκρηκτικού περιεχομένου τους.Είναι οι φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε στο βίντεο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης