Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το Charles De Gaulle στη Μέση Ανατολή αλλά τα πανάκριβα όπλα δεν είναι αρκετά για τους τζιχαντιστές

Το Charles De Gaulle στη Μέση Ανατολή αλλά τα πανάκριβα όπλα δεν είναι αρκετά για τους τζιχαντιστές

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle πλέει νότια της Κρήτης με αποστολή να υποστηρίξει και να αναβαθμίσει την στρατιωτική εμπλοκή των Γάλλων εναντίον των τζιχαντιστών. Το αεροπλανοφόρο δεν “έπιασε” Σούδα ,όπως πολλοί ανέμεναν. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει και μάλλον μόνο εμάς στην Ελλάδα.

Το σημαντικό ερώτημα είναι αν οι Γάλλοι και οι όποιοι σύμμαχοί τους από τη Δύση είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο που χρησιμοποιεί με τρόπο απολυτο αυτό που μάθαμε να λέμε “ασύμμετρη απειλή”.

Η Ευρώπη ,αλλά και οι ΗΠΑ, ακόμη και η Ρωσία σε μεγάλο βαθμό εμφανίζονται μάλλον αμήχανες για το πως θα εξουδετερωθεί το τέρας του τζιχαντισμού. Ο οποίος έχει στα χέρια του το πανίσχυρο όπλο: φανατικούς έτοιμους να εκραγούν σε οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης!

Η Γηραιά ήπειρος πληρώνει και ίσως να πληρώσει πολύ πιο ακριβά την ανικανότητα των ηγετών που έχει την ατυχία να την διοικούν. Η “πολιτισμένη” Ευρώπη με την μεγάλη ιστορία ,την κουλτούρα και την έφεση στις τέχνες και τον ανθρωπισμό, δεν μπόρεσε να βρει …χρόνο για να ασχοληθεί με όσα συμβαίνουν στην Συρία τα τελευταία χρόνια. Η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε ήταν πάρα πολύ απασχολημένοι με τα …χρηματοπιστωτικά και την “κακή” Ελλάδα. Τόσο που ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η θέση της γερμανικής Ευρώπης -μην κοροϊδευόμαστε αυτό είμαστε- για την κρίση στη Συρία. Αναμένουμε να μάθουμε και να δούμε ΜΙΑ έστω πρωτοβουλία αυτού του γραφειοκρατικού τέρατος που λέγεται ΕΕ για το θέμα!

Η Μέρκελ  και ο Σόϊμπλε ίσως -λέμε ίσως- θα έχουν αρχίσει να υποψιάζονται ότι το “παστωμένο χρήμα” δεν αποτελεί λύση “δια πάσαν νόσο” . Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μια σφαγή ανθρώπων ,την οποία κάποιοι φανατικοί μετέφεραν με άνεση στις γειτονιές της Ευρώπης. Μια Ευρώπη που ζει υπό το φόβο αιματοχυσίας κάθε μέρα. Με τις προσωπικές ελευθερίες και τα δικαιώματα μας να έχουν τεθεί ήδη υπό αμφισβήτηση και τα δισεκατομμύρια που θα ξοδευτούν για την “ασφάλειά” μας να αφαιρούνται από τι δικές μας τσέπες να είστε σίγουροι.

Έτσι όπως τα κάτεφερε η “πολιτισμένη” Δύση θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να  δώσει λύση. Όσα αεροπλανοφόρα κι αν στείλει,όσα αεροσκάφη και όσα στρατεύματα ,όσα σύγχρονα και πανάκριβα όπλα να να χρησιμοποιήσει έχει απέναντί της έναν εχθρό αποφασισμένο για όλα. Με πάμφθηνα όπλα που μπορεί εύκολα να τα βρει παντού και να τα μεταφέρει στην καρδιά της Ευρώπης για να σκορπίσουν τον θάνατο.

Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι πρωτίστως πολιτική με τα όπλα να αποτελούν διαπραγματευτικό χαρτί πίεσης. Η κρίση στη Συρία πρέπει να λυθεί με αποφάσεις για την επόμενη μέρα. Οι οποίες θα έχουν την “επικύρωση” ΗΠΑ και Ρωσίας που είναι οι μεγάλοι “παίκτες” στη περιοχή. Στον συμβιβασμό τους οφείλει να βοηθήσει η Ευρώπη με πρωτοβουλίες,προτάσεις και επαφές.Αντί να βάζουν τον Κωσταράκο -νέος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ είναι- να φτιάξει άρον ,άρον …ευρωστρατό, ας βγούν από τους γυάλινους πύργους των Βρυξελλών και του Βερολίνου για να δουν με ποιους πρέπει να συναντηθούν και τι να ζητήσουν για να σταματήσει αυτή η παράνοια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης