Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
14/06/2016 | 09:59 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Το Brexit προηγείται με 46% έναντι 39% του “μένουμε Ευρώπη”

Το Brexit προηγείται με 46% έναντι 39% του

Το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 46%, ενώ το 39% των ψηφοφόρων θέλουν το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει σε αυτήν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα The Times η οποία δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα.

Δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας κατέγραψε προβάδισμα μιας εκατοστιαίας μονάδας της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής το Σάββατο.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση, της εταιρείας ORB για την εφημερίδα Daily Telegraph, κατέγραψε προβάδισμα μιας μονάδας της εκστρατείας υπέρ του λεγόμενου Brexit έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ (49%-48% αντίστοιχα).

Οι Βρετανοί θα ψηφίσουν την 23η Ιουνίου στο δημοψήφισμα το οποίο θα κρίνει εάν η χώρα τους θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια απόφαση που θα έχει σημαντικές συνέπειες για την πολιτική, την οικονομία, την άμυνα και τη διπλωματία στη Βρετανία και σε διεθνές επίπεδο.

Η εφημερίδα The Sun, που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, τάχθηκε χθες Δευτέρα στο πλευρό της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποχωρήσουμε από την αντιδημοκρατική μηχανή των Βρυξελλών (…) και είναι καιρός να την αδράξουμε», υπογράμμισε η σύνταξη Σαν, η οποία ανήκει στον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης