Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το Brexit προηγείται και ο Κάμερον δεν τα “βρήκε” με τον Τουσκ!

Το Brexit προηγείται και ο Κάμερον δεν τα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δεν κατέληξαν την Κυριακή σε συμφωνία για την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της Μεγάλης Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Λονδίνο. Οι συζητήσεις παρατείνονται για ακόμη ένα 24ωρο.

«Καμία συμφωνία ακόμα» έγραψε ο κ. Τουσκ στο Twitter, προαναγγέλλοντας «εντατική δουλειά ζωτικής σημασίας» εντός των επομένων 24 ωρών.

Από την πλευρά του, ο κ. Κάμερον έγραψε ότι κ. Τουσκ συμφώνησε να παραταθούν για μία ακόμη ημέρα οι διαπραγματεύσεις, προτού δημοσιοποιηθεί το προσχέδιο της συμφωνίας.

Πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, έκαναν λόγο για συμφωνία σε μόλις ένα από τα τέσσερα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος.

H εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποσπά το μεγαλύτερο προβάδισμα σε διάστημα ενός και πλέον έτους έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕE, όπως κατέδειξε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο YouGov.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.735 άτομα και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το 42% των Βρετανών θα ψήφιζε υπέρ της εξόδου της χώρας του από την ΕΕ σε σύγκριση με το 38% των ερωτηθέντων που επιθυμεί η χώρα του να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διαφορά των τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων είναι η μεγαλύτερη υπέρ του Brexit που καταγράφεται σε δημοσκόπηση του YouGov από τον Οκτώβριο του 2014.

Η διαφορά διευρύνεται καθώς η υποστήριξη των Βρετανών στο ενδεχόμενο παραμονής μειώθηκε στο 38% από 41% τον Δεκέμβριο. Το ποσοστό υπέρ της εξόδου από την ΕΕ παρέμεινε αναλλοίωτο σε σύγκριση με την τελευταία δημοσκόπηση ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξήθηκε κατά 3% κι ανέρχεται πλέον στο 18%.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή όχι της Βρετανίας από την ΕΕ έως τα τέλη του 2017, αφού επιχειρήσει να διαπραγματευτεί τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα ανταποκριθούν στις ανησυχίες των Βρετανών ψηφοφόρων σχετικά με ζητήματα όπως η κυριαρχία και η μετανάστευση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης