Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
25/08/2017 | 08:56
Militaire News

Το Τέξας αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη καταιγίδα των τελευταίων 12 ετών

Το Τέξας αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη καταιγίδα των τελευταίων 12 ετών

Η ένταση μιας καταιγίδας στον Κόλπο του Μεξικού αυξήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα χθες, μετατρέποντας το καιρικό φαινόμενο στην μεγαλύτερη πιθανώς καταιγίδα να πλήξει την ηπειρωτική Αμερική σε 12 χρόνια, κατευθυνόμενη στην καρδιά της βιομηχανίας διυλιστηρίων πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η καταιγίδα Χάρβεϊ αναμένεται να φτάσει στις όχθες των ΗΠΑ την Παρασκευή το βράδυ ή Σάββατο πρωί τοπικής ώρας (πρωί ή απόγευμα ώρα Ελλάδας, Σάββατο), με ένταση ανέμων μέχρι και 125 μίλια ανά ώρα (201 χλμ/ώρα). Η καταιγίδα ενδέχεται να ανυψώσει τη στάθμη της θάλασσας μέχρι και 12 πόδια (3,7 μέτρα) και να φέρει μέχρι και 35 ίντσες (97 εκατοστά) βροχής σε τμήματα της πολιτείας του Τέξας, όπου μαζί με το βόρειο Μεξικό και τη Λουιζιάνα ισχύουν προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

Η απειλή του έντονου καιρικού φαινομένου έχει οδηγήσει σε εκκενώσεις πόλεων και ακυρώσεις της έναρξης του νέου σχολικού έτους σε κοινότητες κατά μήκος των παραλίων στο νότιο τμήμα του Τέξας, από το Κόρπους Κρίστι έως το Γκάλβεστον, όπου κατοικούν 5,8 εκατομμύρια άτομα. Στην περιοχή αυτή προβλέπει το Εθνικό Κέντρο Καταιγιδών των ΗΠΑ (ΕΚΚ) ότι θα πλήξει την ηπειρωτική χώρα ο Χάρβεϊ.

Οι εταιρείες ενέργειας έχουν κλείσει διυλιστήρια σε παράλιες περιοχές, έχουν ανακαλέσει εργάτες από πλατφόρμες εξόρυξης στον Κόλπο του Μεξικού και έχουν αναστείλει την εξόρυξη πετρελαίου σε περιοχές του νότιου Τέξας, από χθες. Σχεδόν 10% της παραγωγής αργού πετρελαίου από τον Κόλπο του Μεξικού και σχεδόν 15% της παραγωγής του φυσικού αερίου είχαν διακοπεί μέχρι το μεσημέρι χθες, σύμφωνα με κρατικά στοιχεία.

Ο Χάρβεϊ αναμένεται να φτάσει την ξηρά ως καταιγίδα Κατηγορίας 3, είπε το ΕΚΚ, που αποτελεί την τρίτη και ισχυρότερη βαθμίδα στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον. Αυτό θα καταστήσει τον Χάρβεϋ ως την πρώτη μεγάλη καταιγίδα που φτάνει στις ΗΠΑ από το 2005, όταν η καταιγίδα Γουίλμα έπληξε την Φλόριντα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για την καταιγίδα και βρίσκεται σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας, αν χρειαστεί, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες.

Το Χιούστον, η τέταρτη πολυπληθέστερη πόλη στις ΗΠΑ, προειδοποίησε τους κατοίκους του για πλημμύρες, καθώς η βροχή επί σειρά ημερών αναμένεται να φτάσει τις 20 ίντσες (50,8 εκ.)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης