Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
09/11/2017 | 08:12
Militaire News

Το τάγμα ΓΕΕΘΑ έτοιμο για τον Μαραθώνιο

Το τάγμα ΓΕΕΘΑ έτοιμο για τον Μαραθώνιο

<<Χρυσά>>, <<ασημένια>> , και <<χάλκινα>> χειροκροτήματα από διακεκριμένους αθλητές που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανάμεσά τους και Ολυμπιονίκες, θα εισπράξουν την Κυριακή οι <<χακί>> Μαραθωνοδρόμοι, μπροστά στο Υπουργείο Άμυνας!

Η διοίκηση του Τάγματος ΓΕΕΘΑ και το προσωπικό του Γυμναστηρίου του Πενταγώνου, οργανώνουν μπροστα στην Κεντρική, επίσημη, πύλη του Υπουργείου Άμυνας, ένα περίπτερο- σταθμό ανάσας για τους Στρατιωτικούς που θα πάρουν μέρος στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ,του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος  της πρωτεύουσας.

ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Εκεί, οι γυμναστές  του Γυμναστηρίου – αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες όπως φυσικά και οι αξιωματικοί Ολυμπιονίκες που ανήκουν σε αυτο- θα ”υποδεχθούν ” και τις οικογένειες των στρατιωτικών που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο , ώστε όλοι μαζί να τους χειροκροτήσουν όταν περνούν, να τους δώσουν νερό και χυμούς, καθ οδόν προς το Καλλιμάρμαρο. Για τα παιδιά στήνεται  ειδική …κατάσταση ώστε να περάσουν ευχάριστα μεχρι να περάσει ο …δρομέας γονιός.

Αυτές τις ημερες λοιπόν το προσωπικό του Γυμναστηρίου ετοιμάζεται για το στήσιμο του περίπτερου και του μίνι γλεντιού, παράλληλα με τα καθήκοντα στο καθημερινό αθλητικό του πρόγραμμα .Αυτο έκανε σήμερα και  η ”βάρδια” της ημέρας – από αριστερά  Μαρίνος Κωνσταντόπουλος, Λεωνίδας Κόκκας,  Χριστίνα Ιωαννίδη και Γιάννης Γαβριηλίδης .

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ!

Στο μεταξύ σε όλα τα επίπεδα << έχει ξεκινήσει>> η αντίστροφη μέτρηση για τον 35ο Μαραθώνιο της Αθήνας, για τον  οποίο χιλιάδες δρομείς από όλον τον κόσμο θα  κατακλύσουν το Λεκανοπέδιο, την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

  «Ο Μαραθώνιος ανήκει σε όλο τον κόσμο. Είναι μία έννοια πανανθρώπινη. Ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνίες του κόσμου με την ιστορική μνήμη και τελικά με την ταυτότητα του ίδιου του Μαραθώνιου της Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθώνιου» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν είναι απλώς η κυριότερη έκφραση μαζικού αθλητισμού αλλά και μια σημαντική αφορμή να γνωρίσει όλος ο κόσμος την ιστορική, ζωντανή και δυναμική πόλη της Αθήνας» πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Η εκκίνηση για τους δρομείς του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας θα δοθεί στις 9 π.μ. στην Ιστορική Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου, στο Μαραθώνα.

Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις 8.35, από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη

Η εκκίνηση των 5 χιλιομέτρων θα δοθεί στις 7.45 στη Λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και του αγώνα των  Αθλητών Special Olympic Hellas στις 8.50 από τη Λεωφόρο ΒασΣοφίας στο ύψος της Βουλής. 

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου Παιδιών ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ θα δοθεί από τις  10.25 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και του Αγώνα Δρόμου 3 χλμ ERGO από τις 10.35 στη Λεωφόρο  Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Όλοι οι δρομείς τερματίζουν στοΠαναθηναϊκό Στάδιο.  

 «Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου,  ημέρα διεξαγωγής των αγώνων . Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας.  

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης