Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το προσφυγικό αφορμή για να “αποτραβηχτεί” η Γερμανία από την ΕΕ; Φωνές για κλείσιμο συνόρων

Το προσφυγικό αφορμή για να

Στο Αιγαίο πνίγονται άνθρωποι και στο Βερολίνο συζητούν και τσακώνονται για το προσφυγικό σε σχέση με τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες του συνασπισμού που στηρίζει τη Μέρκελ. Οι φωνές των “σκληρών” όλο και δυναμώνουν αποκαλύπτοντας και το πραγματικό πρόσωπο της Γερμανίας . Η πρόταση για κλείσιμο των γερμανικών συνόρων ακούστηκε κι αυτή κάνοντας πολλούς να σκεφτούν ότι η Γερμανία σιγά ,σιγά απομονώνεται ολο και περισσότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν είναι μυστικό ότι ένα σημαντικό κομμάτι της άρχουσας οικονομικής τάξης της Γερμανίας βλέπει με πολύ θετικό τρόπο την αποχώρηση της Γερμανίας από την  “κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια”.

Στην αρχή ήταν η οικονομική κρίση και οι “νότιοι” της ηπείρου που πολύ “κούραζαν” τους Γερμανούς βιομήχανους και άλλους οικονομικούς ισχυρούς παράγοντες. Τώρα ειναι το προσφυγικό που μοιάζει πολύ καλή αφορμή για να αποτραβηχτεί περαιτέρω η Γερμανία.

Είναι επισης γνωστό ότι το γερμανικό οικονομικό κατεστημένο έχει δώσει εντολή για την υποδοχή 800.000 προσφύγων το πολύ . Αυτές είναι οι ανάγκες σε φθηνό εργατικό δυναμικό. Φαίνεται ότι με την συμπλήρωση αυτού του αριθμού θα έρθει και το κλείσιμο των συνόρων της Γερμανίας.

Τι συζήτησαν οι ενδοκυβερνητικοί εταίροι.

Με συμφωνία σε ορισμένα σημεία, αλλά και με άλλα ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά, ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν σήμερα για το προσφυγικό η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και οι εταίροι της στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Σε ακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ χαρακτήρισε “εποικοδομητικές” τις επαφές και πρόσθεσε ότι η κ. Μέρκελ, ο πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα ξανασυναντηθούν την Τρίτη.

«Υπάρχει πολύ κοινό έδαφος σε ορισμένα σημεία που παραμένουν ανοιχτά και δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη» σημείωσε, προσθέτοντας ότι μεταξύ αυτών είναι και η ιδέα της δημιουργίας των λεγόμενων “ζωνών διαμετακόμισης” στις συνοριακές διαβάσεις όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα των προσφύγων για χορήγηση ασύλου.
Το Βερολίνο εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του έτους η Γερμανία θα υποδεχτεί 800.000 – 1 εκατομμύριο πρόσφυγες, τους διπλάσιους σε σχέση με πέρσι.
Ο Ζεεχόφερ ζητά τη λήψη σκληρότερων μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές και πρόσφατα απείλησε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό ζήτημα. Ορισμένα μέλη του κόμματός του ζητούν την ενίσχυση των μέτρων, ακόμη και το κλείσιμο των συνόρων της Γερμανίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης