Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΝ
10/05/2017 | 06:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Το παρασκήνιο της συνέντευξης ενός Ναυάρχου που δεν δίστασε ποτέ να μιλήσει

Το παρασκήνιο της συνέντευξης ενός Ναυάρχου που δεν δίστασε ποτέ να μιλήσει

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το “τσουβάλιασμα” όλων σ΄ ένα σακί, είναι μία από τις πολλές νεοελληνικές παθογένειες. Όλοι οι ιατροί τα “παίρνουν”, όλοι οι δικηγόροι επίσης, όλοι οι δημοσιογράφοι είναι “ρουφιάνοι” και όλοι οι απόστρατοι θυμούνται να μιλήσουν όταν αποστρατευθούν. Δεν είναι όλοι το ίδιο…

Αφορμή για τη διαπίστωση κάποια λίγα σχόλια που γράφτηκαν για την συνέντευξη του Επίτιμου Α/ΓΕΝ Ναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη στο Militaire.gr. Όσοι επέλεξαν να μη διαβάσουν το κείμενο που τη συνόδευε αλλά μόνο τον τίτλο, έσπευσαν να κάνουν το γνωστό σχόλιο: “Όταν ήταν εν ενεργεία γιατί δεν μιλούσε”. Μα είχε μιλήσει ο Ναύαρχος και γι΄ αυτό αποστρατεύθηκε!!!

Είχα τη τιμή να με εμπιστευθεί για εκείνη τη συνέντευξη τον Νοέμβριο του 2012. Τώρα μπορούμε νομίζουμε να αποκαλύψουμε και το παρασκήνιό της για να καταλάβουν όλοι ότι ο Ναύαρχος Χρηστίδης δεν έχει τυχαία το παρατσούκλι… “κράνος”.

Τετάρτη μεσημέρι 21 Νοεμβρίου 2012, το τηλέφωνό μου χτύπησε και στενός κι έμπιστος συνεργάτης του τότε Α/ΓΕΝ, μου είπε ότι ο Ναύαρχος είναι πάρα πολύ δυσαρεστημένος και θέλει να μιλήσει. Δεν πίστεψα ότι ήθελε να μιλήσει δημόσια με τη μορφή συνέντευξης. Θεωρώντας ότι στο τέλος θα έκανε πίσω, ζήτησα ένα e mail για να στείλω κάποια ερωτήματα, επισημαίνοντας ότι θα ΄’πρεπε μέχρι την επομένη Πέμπτη 22 Νοεμβρίου να έχω τις απαντήσεις, αφού η ύλη της Real News  “έκλεινε”. Έστειλα τα ερωτήματα και ξέχασα την υπόθεση! “Σιγά μη μιλήσει”!

Το μεσημέρι της Πέμπτης κλήθηκα στο ΓΕΝ για να παραλάβω τις απαντήσεις! Έκπληκτος! Η συνέντευξη του Α/ΓΕΝ ήταν “ποίημα”, γιατί έλεγε πολλά με τρόπο καθόλου προκλητικό ή με ύφος που θα μπορούσε να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Μίλησε για τις περικοπές χαρακτηριζοντάς της δυσβάσταχτες.

Είχε ζητήσει άδεια από τον τότε ΥΕΘΑ Πάνο Πανγιωτόπουλο; Όχι είναι η απάντηση. Γιατί; Μα επειδή γνώριζε ότι θα εισέπραττε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ! οι πολιτικοί δυστυχώς δεν μπορούσαν και ακόμη δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο χρήσιμο ήταν και είναι να μιλούν οι Αρχηγοί. Στην περίπτωση Χρηστίδη όλη η κυβέρνηση ζητούσε το κεφάλι του με το που κυκλοφόρησε η εφημερίδα! Ο μόνος που κατάλαβε ότι τα όσα έλεγε ο Ναύαρχος θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως επιχειρήματα έναντι των δανειστών ήταν ο τότε Γ.Γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. Ο Α/ΓΕΝ δεν αποστρατεύθηκε εκείνη τη Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Έφυγε λίγο αργότερα.

Αυτά για να μην σχολιάζουμε, απλά για να σχολιάσουμε και να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης