Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή ΣΤΡΑΤΟΣ
23/02/2016 | 20:46 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Το ΝΑΤΟ ξεκινά πρόγραμμα ασφάλειας του εναέριου χώρου στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ ξεκινά πρόγραμμα ασφάλειας του εναέριου χώρου στην Ουκρανία

Ομάδα ειδικών του ΝΑΤΟ κατέφτασε στο Κίεβο προκειμένου να εργαστούν στην εφαρμογή του προγράμματος ασφαλείας του τοπικού εναέριου χώρου , δήλωσε  ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας.

Το πρόγραμμα του ΝΑΤΟ σχεδιάστηκε προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία να  διαχειριστεί  τον εναέριο χώρο της με τους γείτονές της.

“Αυτοί που λαμβάνουν μέρος  παρουσίασαν ήδη τις λειτουργικές πιθανότητες και συζήτησαν τα θέματα που σχετίζονται με τη συνέχιση των διαβουλεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και των ειδικών του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της διεξαγωγής τεχνικών και επιχειρησιακών μελετών για τις δυνατότητες εφαρμογής του σχεδίου του ΝΑΤΟ”, ανέφερε το υπουργείο  Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Artur Artemenko,  επικεφαλής των εναέριων ουκρανικών δυνάμεων, η εφαρμογή του RASP θα καταστήσει ικανή την Ουκρανία να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με αεροπορικά δυστυχήματα και πιθανές εναέριες απειλές απο γειτονικές χώρες, καθώς και θα βελτιώσει τη συνεργασία με τους γείτονές της  στην επίλυση εναέριων ατυχημάτων.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Ουκρανός Πρόεδρος Petro Poroshenko υπέγραψε μια νέα στρατιωτική συμφωνία στην οποία ένα απο τα κύρια ζητήματα για την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας είναι να υιοθετήσουν τα πρότυπα του ΝΑΤΟ μέχρι το 2020.

ΠΗΓΗ: Sputnik

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης