Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή Πολιτική ΤΟΥΡΚΙΑ
11/02/2016 | 15:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Το ΝΑΤΟ βρήκε “εχθρό” στο Αιγαίο! Ο ΓΓ της Συμμαχίας μιλά για το προσφυγικό

Το ΝΑΤΟ βρήκε

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ που το μόνο που δεν καταλαβαίνει είναι τι σημαίνουν τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, εξήγησε τι συμφωνήθηκε για τις περιπολίες στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ ,ο Στόλντεμπεργκ είπε:

«Συμφωνήσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει υποστήριξη για να βοηθήσει στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Η συμφωνία βασίζεται σε κοινό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Στόχος είναι να συμμετέχουμε στις διεθνείς προσπάθειες για την ανάσχεση της παράνομης διακίνησης και παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο», συνέχισε ο γγ του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος τόνισε ότι βάσει της συμφωνίας, οι ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιχειρούν στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο της άλλης χώρας.

O γγ του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ότι τις περιπολίες θα αναλάβει η ναυτική νατοϊκή δύναμη SNMG2, η οποία ήδη περιπολεί στην περιοχή, υπό γερμανική διοίκηση. Όπως είπε, η SNMG2 θα αναλάβει τη διεξαγωγή αναγνώρισης, παρακολούθησης και επιτήρησης των παράνομων διελεύσεων στο Αιγαίο σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα θα έχει «απευθείας σύνδεση» με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό διαχείρισης συνόρων, Frontex.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε, επίσης, ότι η SNMG2 θα κατευθυνθεί προς το Αιγαίο χωρίς καθυστέρηση και κάλεσε τα μέλη του ΝΑΤΟ να την ενισχύσουν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η νατοϊκή ναυτική επιχείρηση στο Αιγαίο δεν έχει να κάνει με επαναπροώθηση πλοίων με πρόσφυγες, αλλά στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η εμπορία ανθρώπων και τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών, κάτι το οποίο θα γίνει «σε συνεργασία με τις εθνικές ακτοφυλακές και την ΕΕ».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης