Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
23/03/2016 | 09:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Το “μπαλάκι” του προσφυγικού στις ΕΔ πετά ο Τόσκας και ο Καμμένος το επιστρέφει

Το

Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα του προσφυγικού φαίνεται ότι έχει αρχίσει να προκαλεί τριβές και εντός της κυβέρνησης. Το μεγαλύτερο μέρος της οποίας φαίνεται ότι έχει…βολευτεί με την ολοκληρωτική ανάληψη της ευθύνης από τις ΕΔ.

Το παράδοξο και συνάμα απογοητευτικό είναι ότι ένας άνθρωπος των ΕΔ ο απόστρατος στρατηγός Νίκος Τόσκας,αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να ασπάζεται αυτή τη λογική. Δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι στην στην Ειδομένη “ο στρατός θα αναλάβει ανάγκες ανθρωπιστικές”.

Λίγες ώρες αργότερα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τον ακύρωσε δηλώνοντας ότι “οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι ούτε κέτερινγκ, ούτε υπηρεσία ασύλου προσφύγων”.

Ο Καμμένος έχει δίκιο και είναι απορίας άξιο πως ένας στρατηγός δεν το καταλαβαίνει.Ο κ. Τόσκας έχει υπηρετήσει σε μάχιμες μονάδες του Έβρου. Ξέρει συνεπώς τις δυσκολίες και τις αγωνίες ενός διοικητή. Κι όχι μόνο στον Έβρο. Υποθέτουμε ότι γνωρίζει και τις αγωνίες του προσωπικού. Έχει διοικήσει κόσμο πολύ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν απλά βοηθήσει στο θέμα του προσφυγικού. Το ΄χουν μέχρι στιγμής αντιμετωπίσει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΆ! Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δουλειά τους να το χρεωθούν!

Ο κ.Τόσκας γνωρίζει πάρα πολύ καλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΕΔ λόγω των περικοπών. Και ξέρει από πρώτο χέρι τι προκαλεί η παραμικρή επιβάρυνσή τους. Το να προσφέρουν 30.000 μερίδες φαγητού σε πρόσφυγες, όπως επισήμως ανακοινώθηκε δεν το λες μικρή επιβάρυνση. Το λες…επιχείρηση κανονική.

Έχει δίκιο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος,να ζητά διευκρινήσεις από το Μαξίμου για το ποιος από τους δύο υπουργούς εκφράζει την κυβέρνηση στο θέμα Ένοπλες Δυνάμεις και προσφυγικό.

Θα λέγαμε ότι κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει καν δίλημμα. Οι ΕΔ έχουν αποστολή να εκτελέσουν, μπορούν να βοηθήσουν παντού και πάντα,αλλά μέχρι εκεί. Καιρός να σταματήσουν κάποιοι να πετάνε το μπαλάκι στις ΕΔ και στο προσωπικό τους. Ακόμη κι αν είχαν υπάρξει στρατηγοί…

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης