Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το Μαξίμου …αισιοδοξεί ή “παραμυθιάζει” για τις πιέσεις των δανειστών;

Το Μαξίμου ...αισιοδοξεί ή

Είναι να απορεί κανείς με την αισιοδοξία του Μαξίμου . Άπαντες από τις Βρυξέλλες μεταδίδουν κλίμα βαρύ και περιγράφουν μια δύσκολη κατάσταση σ΄ ότι έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις για τα “κόκκινα δάνεια” και άλλες…μεταρρυθμίσεις,αλλά από το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται μέσα στην αισιοδοξία!
Τι λένε για το σημερινό Eurogroup;
“Στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, επιβεβαιώθηκε το θετικό κλίμα των προηγούμενων ημερών και αναγνωρίστηκε ρητά η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.
Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι είναι έτοιμα προς εκταμίευση τα 2 δις της προβλεπόμενης χρηματοδότησης καθώς και τα 10 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέσα στις επόμενες ημέρες.
ΟΙ εκκρεμότητες που απομένουν, θα κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στην Αθήνα, σε διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, και θα επικυρωθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του  Euro Working Group, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Επισημαίνεται ότι διαψεύστηκαν όσοι τις προηγούμενες ημέρες ισχυρίζονταν η σταθερή εμμονή της Ελλάδας στις θέσεις της, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την πορεία και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης”.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά η αισιοδοξία να αποδειχτεί αληθινή . Γιατί σ΄ άλλες περιπτώσεις…έτσουξε πολύ!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης