Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
01/09/2017 | 21:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Το κυνήγι της φοροδιαφυγής στο Αιγαίο έχει κι εξαιρέσεις; Έτσι φαίνεται

Το κυνήγι της φοροδιαφυγής στο Αιγαίο έχει κι εξαιρέσεις; Έτσι φαίνεται

Πριν μερικές ημέρες η πανέμορφη πλατεία στη Φολέγανδρο ήταν η μισή…σκοτεινή. Ένα από τα εστιατόρια της πλατείας είχε κλείσει επειδή ο ιδιοκτήτης του έκανε τη πονηριά να μην κόβει αποδείξεις. Οι εφοριακοί τον έπιασαν ,του “έριξαν” πρόστιμο και έκλεισαν το μαγαζί για δύο ημέρες… Η εικόνα της σκοτεινής πλατείας είναι αλήθεια ότι προκάλεσε σχόλια,αλλά αυτός είναι ο νόμος κι έτσι επιβλήθηκε…

Διαβάζουμε στο ΑΠΕ όμως ότι ο νόμος δεν είναι τελικά ίδιος για όλους…Εξαρτάται από το νησί; Εξαρτάται από το πόσο…βαρύ είναι το όνομα του εστιατορίου; Εξαρτάται από το ποιοι τρώνε σ΄ αυτό; Έτσι φαίνεται.

Σύμφωνα με την είδηση ο νόμος στην Πάρο και στο εστιατόριο Barbarossa, το οποίο είναι από τα πιο γνωστά -το προτιμούν και πολλοί επιχειρηματίες των εξοπλισμών– εφαρμόστηκε με άλλο τρόπο.

Υπέρ της αναστολής του 10ήμερου λουκέτου στο εστιατόριο Barbarossa στην Πάρο εισηγήθηκε το δικαστήριο ύστερα από προσφυγή του ιδιοκτήτη του,λέει η είδηση.

Στο γνωστό εστιατόριο είχε επιβληθεί λουκέτο λόγω φοροδιαφυγής ύστερα από έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όπου είχε διαπιστωθεί μη έκδοση αποδείξεων χιλιάδων ευρώ.

Κι όχι μόνο μόνο αυτό. Όπως γράφει το ρεπορτάζ “αμέσως μετά το σφράγισμα της επιχείρησης είχε αφαιρεθεί η ειδική ταινία της ΑΑΔΕ και μόνο μετά από παρέμβαση της αστυνομίας είχε επανατοποθετηθεί”! Όμως το δικαστήριο εισηγήθηκε την αναστολή του λουκέτου…

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί από την ΑΑΔΕ την Δευτέρα προκειμένου να εφαρμοσθεί η νομοθεσία στην περίπτωση αυτή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης