Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
17/02/2016 | 14:57 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Το Καστελόριζο στο “στόχαστρο” των δουλεμπόρων! Εκεί στέλνουν τώρα πρόσφυγες

Το Καστελόριζο στο

Το Καστελόριζο “στοχεύουν” πλέον οι δουλέμποροι , που καθοδηγούν πρόσφυγες και μετανάστες προς το Αιγαίο. Η απόσταση από το Κας είναι πάρα πολύ μικρή και ακίνδυνη . Όχι μόνο λόγω της μικρής διάρκειας του ταξιδιού ή από τις καιρικές συνθήκες. Στο Καστελόριζο , οι δυνάμεις Λιμενικού και ΠΝ είναι εκ των πραγμάτων “εξασθενημένες”, αφού όλο το βάρος έχει δοθεί στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το militaire.gr από την 1η Ιανουαρίου ,μέχρι και σήμερα έχουν περάσει από το Κας στο Καστελόριζο ,περισσότεροι από 700 μετανάστες και πρόσφυγες. Ο αριθμός είναι μεγάλος αν συγκριθεί με όσα είχαν καταγραφεί πριν μπει το 2016. Το Καστελόριζο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα ανεξέλεγκτης εισόδου μεταναστών και προσφύγων. Τώρα φαίνεται ότι μπαίνει στο “στόχαστρο” των δουλεμπόρων. Οι οποίοι λογικά θα δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα Δωδεκάνησα τα οποία έχουν εξαιρεθεί από τους τομείς περιπολίας των νατοϊκών πλοίων.

Το πρόβλημα της αύξησης εξόδου όλο και περισσότερων μεταναστών και προσφύγων στο Καστελόριζο , έχει επισημανθεί από το Λιμενικό .

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης