Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΝ
02/12/2017 | 13:58
Militaire News

Το Θωρηκτό Γ.ΑΒΕΡΩΦ στην Άνδρο με Καμμένο; Τι σχέδιο υπάρχει

Το Θωρηκτό Γ.ΑΒΕΡΩΦ στην Άνδρο με Καμμένο; Τι σχέδιο υπάρχει

Θα “δέσει” και Άνδρο το Θωρηκτό Γ.ΑΒΕΡΩΦ; Το θρυλικό πλοίο που αποπλέει από τη Θεσσαλονίκη στις 4 Δεκεμβρίου, ενδέχεται να δέσει στον Όρμο Κορθίου της Άνδρου την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου. Εκεί θα βρίσκεται και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος,για την εορτή του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα του νησιού enandro.gr  “με εξαιρετική λαμπρότητα, μεγάλη επισημότητα και με καλεσμένο, από τον πατέρα Αντώνιο, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, θα εορταστεί eφέτος ο προστάτης των θαλασσινών και πολιούχος του Όρμου Κορθίου Άγιος Νικόλαος.

Από τον εφημέριο του Όρμου γίνονται ενέργειες να λαμπρύνει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις και το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» που θα επιστρέφει από την Θεσσαλονίκη στο Φάληρο και ανήμερα της μεγάλης γιορτής, θα βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της Άνδρου!

Όπως είπε στο «εν Ανδρω» ο εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Νικόλαου Κορθιου, αρχιμανδρίτης Αντώνιος Χορευτής, εδώ και καιρό είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες και τις επαφές με το υπουργείο Άμυνας και απέστειλε προσωπικό μήνυμα στον υπουργό καλώντας τον να έρθει στο νησί.

Ο υπουργός Άμυνας

Ο Π. Καμμένος απεδέχθη την πρόσκληση και σύμφωνα με το πρόγραμμα, που απέστειλε στον ιερέα, θα φθάσει στο νησί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, συνοδευόμενος από τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ, αντιστράτηγο Ν. Μανωλακο. Το Πολεμικό Ναυτικό στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Κόρθι, θα εκπροσωπήσει ο διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου, αρχιπλοίαρχος Γ. Αγραφιώτης. Για τη γιορτή θα φτάσει στο Κόρθι και φρεγάτα Θεμιστοκλής.

Ο υπουργός θα παραστεί στον εσπερινό, στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου και θα ρίξει δάφνινο στεφάνι στην θάλασσα στη μνήμη όλων των χαμένων ναυτικών.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής θα παρευρεθεί στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συνοδευόμενος από τον κυβερνήτη, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» που θα ναυλοχεί αυτή την ημέρα στον Όρμο Κορθίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέλεξε το όμορφο Κορθι και την Άνδρο, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ναυτικούς, στέλνοντας και ένα μήνυμα, ότι το Αιγαίο, ο Κάβο Ντόρος και τα νησιά, είναι κομμάτια της Ελλάδας ιερά και αδιαπραγμάτευτα!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης