Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το “θερμό καλοκαίρι” της Αεροπορίας Στρατού! Τι είπε ο Τόσκας για τα Chinook

Το

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και το πρόβλημα των πυρκαγιών είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να απασχολεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη δεν έχει υπογραφεί συμφωνία για την μίσθωση ελικοπτέρων και όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα ελικόπτερα Chinook θα αναλάβουν ακόμη περισσότερες αποστολές πυρόσβεσης! Η “υπερφόρτωση έργου” στις Ένοπλες Δυνάμεις, για την οποία μίλησε και ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς στην συνέντευξή του στο Militaire.gr συνεχίζεται παρά τα “καμπανάκια” που έχουν χτυπήσει τους τελευταίους μήνες.

Τι είπε ο κ.Τόσκας σε συνέντευξή του στον Flash 96:

” Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τα περισσότερα εκ των οποίων το έτος κατασκευής είναι τη δεκαετία του ’70, συνεχίζουν και προσφέρουν. Δεν έγινε τίποτα από προηγούμενες κυβερνήσεις και μάλιστα τότε που το χρήμα έρεε μπόλικο για να αντικατασταθούν αυτά τα αεροπλάνα. Και δυστυχώς εμείς είμαστε αναγκασμένοι τώρα να κοιτάξουμε λύσεις άλλης μορφής, για να μην βάλω και το σαμποτάζ, το καθαρό σαμποτάζ, λέω λέξη με πλήρη συνείδηση, από υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι δεν υπέγραφαν για τίποτα.

Τελοσπάντων, φέτος θα έχουμε τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία μπορούμε να έχουμε συντηρημένα όσο γίνεται από την Πολεμική Αεροπορία, αυτά τα παλιά αεροπλάνα και κάποια καινούργια τα οποία αυξήθηκαν. Είχαν μέχρι καινούργια αεροπλάνα εγκαταλελειμμένα και χρησιμοποιούσαν τα παλιά. Τι άλλο να πω; Λοιπόν, συντηρήθηκε και ένα επιπλέον καινούργιο αεροπλάνο και ήδη έχουν έρθει τα βαριά ελικόπτερα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν. Θα μας δώσει και ο Στρατός, έχει υποσχεθεί, παραπάνω Σινούκ, μια και φέτος έχει παραλάβει παραπάνω Σινούκ ελικόπτερα. Έρχονται αυτές τις μέρες επιπλέον κάδοι, τους οποίους εξασφαλίσαμε μέσω χορηγιών για τα ελικόπτερα. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι. Όμως, για τα επόμενα χρόνια πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με το παλιό υλικό. Και δεν μιλάω για καινούργιες αγορές και τέτοια ζητήματα. Σε όλο τον κόσμο δουλεύουν αρκετά καλές πατέντες, τις οποίες παρακολουθούμε και είμαστε έτοιμοι κι εμείς να βάλουμε μπροστά αλλά θέλει κι αυτό κάποια χρόνια και κάποιες συναινέσεις”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης