Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
24/02/2016 | 07:33 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Το Αιγαίο αντικείμενο συζήτησης Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Κάμερον!

Το Αιγαίο αντικείμενο συζήτησης Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Κάμερον!

Η κατάσταση στο Αιγαίο με τις ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών και προσφύγων και η σημασία που έχει η νατοϊκή αποστολή ,ήταν το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ Ομπάμα,Μέρκελ,Ολάντ και Κάμερον. Οι ηγέτες ΗΠΑ,Γερμανίας,Γαλλίας και Βρετανίας συζήτησαν το θέμα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Λευκό Οίκο. Οι τέσσερις ηγέτες επεσήμαναν την ανάγκη συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας . Αλλά όπως είναι γνωστό η Άγκυρα δεν δείχνει καμία διάθεση συνεργασίας.

Όχι πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ενθουσιασμό την συνεργασία αυτή, αλλά είναι δεδομένο πλέον ότι η Αθήνα έκανε όσα έπρεπε να κάνει.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος οι τέσσερις ηγέτες εξέτασαν την  κατάσταση στην Συρία που προκαλεί την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Καλωσόρισαν την προοπτική παύσης των εχθροπραξιών στην Συρία, στην βάση της Συμφωνίας του Μονάχου στις 11 Φεβρουαρίου και κάλεσαν όλα τα μέρη να την εφαρμόσουν πιστά.

Επίσης, επαναβεβαίωσαν την δέσμευση τους για πολιτική μετάβαση στην χώρα, που θα επιφέρει μακροχρόνια ειρήνη και νόμιμη διακυβέρνηση στον Συριακό λαό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ηγέτες επεσήμαναν την σημασία άμεσης παύσης των βομβαρδισμών εναντίον άμαχων πληθυσμών ενώ συζήτησαν και βήματα βελτίωσης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης