Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή Πολιτική
15/04/2016 | 09:15 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Το Αζερμπαϊτζάν βάζει σε “μαύρη λίστα” την Κανέλλη αντί να απολογηθεί για τα εγκλήματά του

Το Αζερμπαϊτζάν βάζει σε

Τηλεγράφημα του ΡΙΑ-Νόβοστι από το Μπακού προβάλλει δηλώσεις του επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου του ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζαν, Χ. Γκαντζίεφ, ο οποίος ανέφερε, ότι το Αζερμπαϊτζάν προτίθεται να συμπεριλάβει στη «μαύρη λίστα» τη βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου Λιάνα Κανέλλη, καθώς και τον βουλευτή της Λετονίας Σεργκέι Ποτάπκινς, οι οποίοι, σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν, επισκέφθηκαν παράνομα την μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Το Αζερμπαϊτζάν καλό θα είναι να δώσει εξηγήσεις για τα εγκλήματα πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ τα οποία έχουν αποκαλυφθεί με ντοκουμέντα. Φωτογραφίες    με δολοφονημένους με άγριο τρόπο ηλικιωμένους δημοσίευσε το Militaire.gr.
Αντί γι΄ αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν δηλώνει:
«Στις 11 Απριλίου, οι ανωτέρω βουλευτές επισκέφθηκαν παράνομα την περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν και έκαναν δηλώσεις, που μπορούν να βλάψουν τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν-Λετονίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο για την περιοχή, όπου παρατηρήθηκε κλιμάκωση στη γραμμή επαφής στο Καραμπάχ. Θεωρούμε την κίνηση αυτή προβοκάτσια και σκοπεύουμε να τους συμπεριλάβουμε στη “Μαύρη Λίστα” του Αζερμπαϊτζάν.», δήλωσε ο Γκατζίεφ, σημειώνοντας, ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας έχει ήδη επιστήσει την προσοχή των Πρεσβειών της Ελλάδας και της Λετονίας για τη συγκεκριμένη κίνηση των βουλευτών».

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης