Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
22/01/2018 | 06:10 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Το “Έτος Μέριμνας προσωπικού” που σήμερα ξεκινά στις ΕΔ και τι μπορεί να γίνει χωρίς λεφτά

Το

Στις 12 το μεσημέρι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, θα κηρύξει και τυπικά το 2018 ως Έτος Μέριμνας Προσωπικού. Δεν αμφισβητοούμε ότι επιθυμεί να έχει επιτυχία το εγχείρημα, αλλά επειδή θεωρούμε σίγουρο ότι θα ακούσει πολλές φορές το επιχείρημα “δεν υπάρχουν χρήματα”, να υπενθυμίσουμε μερικά μόνο από τα μέτρα που τα Γενικά Επιτελεία θα ΄πρεπε ήδη να ΄χουν προωθήσει προς ανακούφιση του προσωπικού και δεν χρειάζονται χρήματα. Ή χρειάζονται ελάχιστα, που υπάρχουν.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Αμετάθετο μετά τα 25 έτη υπηρεσίας. Πόσα χρόνια το συζητάμε; Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει η υπουργική απόφαση 1400/2012 του Ραγκούση, η οποία καθόριζε και τα κριτήρια. Δεν τόλμησε κανείς να την εφαρμόσει.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ:

Σαφώς έχει γίνει κάποια δουλειά σ΄ αυτό το θέμα αλλά πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή στελεχών σε μεταπτυχιακά.Οι ευκαιρίες θα πρέπει να αφορούν και σε στελέχη προερχόμενα από ΑΣΣΥ, ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, που μέχρι σήμερα εξαιρούνται.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ – ΥΠΟΔΗΣΗΣ:

Η μηχανή που παράγει άρβυλα “νέας τεχνολογίας” για τον ΣΞ αραχνιάζει στο 700 ΣΕ .Τα στελέχη παραπονούνται ότι έχουν να πάρουν είδη ένδυσης και υπόδησης τέσσερα χρόνια! Το militaire έχει γράψει αρκετά άρθρα για το θέμα αυτό.

Αποζημιώσεις έξοδα εκπαίδευσης και μετακίνησης. Τα ποσά ημερήσιας αποζημίωσης που χορηγούνται στα στελέχη είναι εξευτελιστικά, σε σχέση με τα ποσά που χορηγούνται στους δημοσίους υπαλλήλους και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Έγκαιρη καταβολή των προβλεπόμενων εξόδων εκπαίδευσης-μετακίνησης.

Τα Θέματα Υγείας και Περίθαλψης είναι πεδίο δόξης λαμπρό…αν υπάρχει πραγματική θέληση να γίνουν πράγματα για τα στελέχη των ΕΔ. 

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε την κατάργηση των αναχρονιστικών διαταγών πχ, που χορηγούν το επίδομα τοκετού ανάλογα με τον βαθμό που φέρει το δικαιούμενο στέλεχος.

Ίδρυση διακλαδικής Μαιευτικής και Παιδιατρικής κλινικής.

ΗΘΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

Βελτίωση της διαδικασίας απονομής των ηθικών αμοιβών – παρασήμων – μεταλλίων, ώστε να απονέμονται κανονικά, αλλά  και σε όλες τις κατηγορίες υπαξιωματικών που μέχρι σήμερα δεν δίδονται. Τo ίδιο να ισχύσει και για τα ξίφη (για αξιωματικούς από ΑΣΣΥ).

ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΕ ΣΟΑ

Τροποποίηση του κανονισμού των στρατιωτικών οικημάτων, ώστε να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες.

Επίσης μπορούν να γίνουν άμεσα τα εξής:

  • Μοριοδότηση των συζύγων των στελεχών των ΕΔ στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ-ΟΑΕΔ.
  • Έκδοση φοιτητικού πάσου στους σπουδαστές ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, ώστε να απολαμβάνουν τις ίδιες προσφορές σε όλους τους τομείς, όπως και το σύνολο των λοιπών φοιτητών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας.
  • Υπογραφή ΚΥΑ με Υπουργείο Παιδείας ώστε, ειδικά για τα τέκνα των στελεχών των ΕΔ που υπηρετούν στην Κύπρο, να είναι δυνατή η κατοχύρωση συμμετοχής στις εξετάσεις των ομογενών, με τη συμπλήρωση 2 ετών (και όχι 3), στην 2βάθμια εκπαίδευση, καθόσον η μετάθεση είναι διετής και λόγω της οικονομικής κατάστασης, είναι καταστροφική η παραμονή της οικογένειας στην Κύπρο μετά τον επαναπατρισμό του στελέχους.

Υπάρχουν όχι δεκάδες, αλλά εκατοντάδες άλλες προτάσεις οι οποίες χρόνια τώρα γίνονται. Πάντα όμως “μπλοκάρονται” στα υπασπιστήρια Αρχηγών και διαδρόμους Υπουργών. Ας ελπίσουμε ότι τώρα που διανύουμε το Έτος Μέριμνας Προσωπικού, κάποιοι θα καταλάβουν ότι στις ΕΔ υπάρχει ιεραρχία κι όχι κάστες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης