Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Η Τουρκία θα αναγκαστεί να εφαρμόσει τη συμφωνία από το ΝΑΤΟ”! Το πιστεύει υπουργός!

Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην αναχαίτιση των προσφυγικών ροών ελέγχονται, και κάτω από τη διαρκή επαγρύπνηση από τη FRΟΝΤΕΧ και το ΝΑΤΟ η Άγκυρα θα αναγκαστεί να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

«Οι μηχανισμοί ελέγχου και η χρηματοδότηση γίνονται με βάση τις δραστηριότητες που θα υλοποιήσει η Τουρκία και νομίζω ότι αυτό δεν θα επιτρέψει πολιτικές του τύπου “άλλα λέω στα λόγια και άλλα κάνω στην πράξη”» επισήμανε ο κ. Αμανατίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα, ενώ χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το γεγονός ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών Αρχών στις ακτές της γειτονικής χώρας, δεν ελέγχονται πλέον μόνο από την Ελλάδα, αλλά από τη FRONTEX και το ΝΑΤΟ.

Χαρακτήρισε επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας το γεγονός ότι στη Σύνοδο Κορυφής εστίασε το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα στην Τουρκία και υπογράμμισε ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία, αλλά ταυτόχρονα -όπως είπε- και η παροχή βοήθειας σε χώρες όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος, οι οποίες αντιμετωπίζουν αντίστοιχα θέματα προσφυγικών ροών.

Στο μεταξύ, σε ερώτηση αν ο κ. Καμμένος θα επιμείνει στην απομάκρυνση του κ. Μουζάλα από την κυβέρνηση, ο κ. Αμανατίδης απάντησε ότι μεταξύ των δύο κομμάτων που συγκροτούν τον κυβερνητικό σχηματισμό υπάρχει μια κοινή πολιτική και παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή στο ζήτημα. «Νομίζω ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και δεν θα υπάρξει άλλο θέμα» κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης