Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
22/06/2016 | 20:45 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Κατάσταση πολιορκίας” στη Τουρκία!Απίστευτες ποινές φυλάκισης σ΄όποιον μιλά υπέρ των Κούρδων

Αν αυτά συνέβαιναν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου,η ΕΕ θα έπαιρνε αποφάσεις για …βροχή κυρώσεων και το ΝΑΤΟ θα έσπευδε να …αποκαταστήσει την δημοκρατία! Στην Τουρκία όμως όλα επιτρέπονται. “Ξεθεμελιώνει” χωριά ολόκληρα στην νοτιοανατολική Τουρκία,σφαγιάζοντας τους Κούρδους! Κι όσους τολμούν ακόμη και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους σε…εφημερίδες Κούρδων κινδυνεύουν με πολύχρονες ποινές φυλάκισης! Η Τουρκία σε “κατάσταση πολιορκίας” και η δύση όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια,αλλά “κλείνει πονηρά” το μάτι στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ:

Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης κάλεσε σήμερα να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και δεκατεσσεράμισι ετών στον αντιπρόσωπο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF) στην Τουρκία, τον Ερόλ Εντέρογλου, καθώς και σε άλλους δύο ακτιβιστές, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις και διατάχθηκε να προφυλακιστούν τη Δευτέρα διότι πήραν μέρος σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης προς μια εφημερίδα που υπερασπίζεται την κουρδική υπόθεση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Ο εισαγγελέας κατηγορεί τον Εντέρογλου, δημοσιογράφο με διπλή —γαλλική και τουρκική— υπηκοότητα, όπως επίσης και τον Αχμέτ Νεσίν και την Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί, δύο διανοούμενους, για «υποκίνηση μίσους» και «προπαγάνδα» υπέρ των ανταρτών της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Το Ντογάν μετέδωσε πως ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να επιβληθεί ποινή 14,5 ετών κάθειρξης σε βάρος των κατηγορουμένων.

Εάν η πρόταση του εισαγγελέα γίνει αποδεκτή, θα οριστεί η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης τους.

Ο Νεσίν είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας, ενώ η Φιντζαντζί —πανεπιστημιακός, καθηγήτρια ιατροδικαστικής— είναι η πρόεδρος του Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκίας (TIHV).

Οι τρεις ακτιβιστές είχαν αναλάβει συμβολικά τον Μάιο διαδοχικά τον ρόλο του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Özgür Gündem, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών κι έχει αναγκαστεί πολλές φορές να αναστείλει την έκδοσή της.

Οι συλλήψεις τους προκάλεσαν μια χιονοστιβάδα διαμαρτυριών εντός της Τουρκίας και στο εξωτερικό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτίμησε ότι «αντίκεινται στη δέσμευση της Τουρκίας να τηρεί τα θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του Τύπου».

Η RSF, καταγγέλλοντας «μια μαύρη ημέρα για τον Τύπο» στην Τουρκία τη Δευτέρα, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές μέσω του Διαδικτύου όπου ανήρτησε μια αίτηση να απελευθερωθούν χωρίς κανέναν όρο τα τρία πρόσωπα αυτά. Ήδη νωρίτερα σήμερα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 11.500 υπογραφές.

Η Τουρκία καταλαμβάνει την 151η θέση (επί συνόλου 180 χωρών) στην παγκόσμια κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου που δημοσιεύουν κάθε χρόνο οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης