Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
18/07/2016 | 20:12 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΤΟΥΡΚΙΑ: Εφιάλτης με τα πυρηνικά όπλα στο Ιντσιρλίκ! “Οι ΗΠΑ πρέπει να τα αποσύρουν” λένε ειδικοί

ΤΟΥΡΚΙΑ: Εφιάλτης με τα πυρηνικά όπλα στο Ιντσιρλίκ!

O Χανς Κριστενσεν ειδικός επιστήμονας σε  θέματα πυρηνικών όπλων είναι κατηγορηματικός στον Guardian: η κατάσταση ασφάλειας στο Ιντσιρλικ της Τουρκίας δεν είναι επαρκής. ΟΙ ΗΠΑ πρέπει ν αποσύρουν τα πυρηνικά τους όπλα!

Όπως γράφει η εφημερίδα το πραξικόπημα προκάλεσε αναστάτωση στο Πεντάγωνο,το οποίο για αρκετές ώρες είχε χάσει επαφή με τη βάση στην οποία έχει 50 πυρηνικά όπλα!

Η ανησυχία έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του διοικητή και αξιωματικών της βάσης.

“Αν η Τουρκία έχει σε τέτοιες θέσεις αξιωματικούς που δεν μπορεί κάποιος να τους εμπιστευθεί υπάρχει τεράστιο θέμα επισημαίνει” ,ο  Aaron Stein, συνεργάτης του thinktank του  Ατλαντικού Συμβουλίου.

Ο  Hans Kristensen,  ειδικός στα πυρηνικά όπλα και μέλος στην  Ομοσπονδία των Αμερικανών Επιστημόνων επισημαίνει: “Θα έλεγα ότι η κατάσταση ασφάλειας στην Τουρκία και στην περιοχή της βάσης δεν πληροί πλέον τις απαιτήσεις ασφάλειας που πρέπει να έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την αποθήκευση των πυρηνικών όπλων. Ήρθε η ώρα να αποσύρουν τα πυρηνικά. “

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης