Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Το 80% των Γερμανών λέει όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Το 80% των Γερμανών λέει όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Το 80% των Γερμανών τάσσεται κατά της μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μόλις το 5% εκφράζει κατανόηση για τη συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Συντριπτική (88%) είναι και η πλειοψηφία εκείνων που θα ήθελαν αποφασιστικότερη στάση της κυβέρνησής τους έναντι του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση «ARD-DeutschlandΤrend» που διενήργησε το Ινστιτούτο «infratest dimap» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, μόνο το 15% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ η συγκεκριμένη μέτρηση, ενώ το 69% ζητά να ανασταλούν οι συνομιλίες για την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Το 88% των Γερμανών θα ήθελε πιο αποφασιστική στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της τουρκικής, με μόνο το 10% να εκτιμά ότι η στάση του Βερολίνου ήταν σωστή. Ταυτόχρονα, στην ερώτηση «Δεν ήταν η γερμανική κυβέρνηση αρκετά αλληλέγγυα προς την τουρκική, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος;» το 74% απαντά «όχι» και «ναι» απαντά το «18%». Συντριπτική (89%) είναι και η πλειοψηφία εκείνων που θεωρούν ότι στην Τουρκία απειλείται η Δημοκρατία, με μόλις το 5% να απαντά αρνητικά.

 

Σε ό,τι αφορά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, φόβο εκφράζει το 79%, ποσοστό κατά εννέα μονάδες μεγαλύτερο από ό,τι είχε καταγραφεί τον περασμένο Απρίλιο, ενώ αρνητικά απαντά το 22%. Το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει μάλιστα ότι αποφεύγει τις μεγάλες συγκεντρώσεις και το 58% απαντά ότι δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του. Καλά θωρακισμένη πάντως θεωρεί τη Γερμανία το 55%, αλλά όχι το 39%.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης