Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
04/07/2016 | 06:55 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ζήτησαν από οικογένεια στρατιώτη να πληρώσει τη σφαίρα που τον σκότωσε!!!

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ζήτησαν από οικογένεια στρατιώτη να πληρώσει τη σφαίρα που τον σκότωσε!!!

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Είναι γνωστές οι παρεμβάσεις των πολιτικών στη δικαιοσύνη. Όταν οι ηγεσίες των ανωτάτων δικαστηρίων διορίζονται από τις κυβερνήσεις δεν μπορεί κανείς να μιλά για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Η απονομή δικαιοσύνης στην Τουρκία γίνεται ανάλογα με τις επιθυμίες της κυβέρνησης και κυρίως του κ. Ερντογάν. Φυσικό επακόλουθο αυτών των παρεμβάσεων είναι η ανυπαρξία δικαιοσύνης . Οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται ανάλογα με την ταυτότητα των ατόμων και πολλές φορές δημιουργούν κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα  αποκαλύπτουν την πραγματικότητα. Στο Ντιγιαρμπακίρ ένα λεωφορείο χτύπησε και σκότωσε  οκτάχρονο αγόρι.  Η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να ζητήσει αποζημίωση. Στην έκθεση που υπέβαλε ο πραγματογνώμονας ανέφερε ότι η οικογένεια δεν δικαιούται αποζημίωση γιατί με το θάνατο του παιδιού γλύτωσε τα έξοδα που θα έκανε για να το μεγαλώσει!!!!!

Ένας πολίτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του σε στρατόπεδο στην πόλη Μους. Το δικαστήριο δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αν επρόκειτο για δολοφονία ή αυτοκτονία. Αργότερα το δημόσιο ζήτησε από την οικογένεια του θανόντος να πληρώσει 1λίρα και 11 λεπτά , όσο δηλαδή στοίχιζε μια σφαίρα  όπλου  G3  που σκότωσε το παιδί τους.

Ένας άλλος πάλι συνελήφθη και φυλακίστηκε γιατί μοίραζε φυλλάδια την ημέρα της γιορτής της γυναίκας (8/3) που έγραφαν ¨να μην είστε σκλάβες της εξουσίας και των ανδρών σας¨. Στη φυλακή που τον μετέφεραν έγινε εξέγερση των φυλακισμένων.  Οι αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλουν την εξέγερση έριξαν με μπουλντόζα τον τοίχο της φυλακής. Ο άτυχος πολίτης βρισκόταν δίπλα στον τοίχο και η μπουλντόζα του έκοψε το χέρι. Προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να αποζημιωθεί αλλά ατύχησε. Όχι μόνο δεν τον αποζημίωσαν του ζήτησαν να πληρώσει και τα έξοδα του γκρεμισμένου τοίχου.

Σε άλλες περιπτώσει εγκληματικής αμέλειας εργοδοτών που έχουν σαν συνέπεια τον θάνατο ή τον τραυματισμό εργατών , οι επιχειρήσεις πληρώνουν κάτι στα θύματα και γλυτώνουν τις μηνύσεις.

Η Άγκυρα πήρε 20 εκατ.$ αποζημίωση από το Ισραήλ για τα θύματα του πλοίου Μαβί Μαρμαρά…..

Άλλη τιμή έχουν οι πολίτες στο εξωτερικό και άλλη στο εσωτερικό.

Ο κατάλογος με παρόμοια παραδείγματα είναι ατελείωτος. Δυστυχώς όταν σε μια χώρα καταλύεται η δικαιοσύνη ,  καταργείται η δημοκρατία, η ισονομία και αργά ή γρήγορα επικρατεί αναρχία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης