Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
20/12/2017 | 19:58
Φ. Καρβουνοπούλου

Τουρκία: Ποινές ισόβιας κάθειρξης σε 15 στρατιωτικούς σε δίκη για το πραξικόπημα

Τουρκία: Ποινές ισόβιας κάθειρξης σε 15 στρατιωτικούς σε δίκη για το πραξικόπημα

Δεκαπέντε πρώην στρατιωτικοί καταδικάστηκαν σήμερα σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι επιχείρησαν να καταλάβουν το αρχηγείο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη κατά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το δικαστήριο στο Σιλιβρί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης με τη χρήση βίας.

Κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να καταλάβουν τα κεντρικά γραφεία του AKP την 15η Ιουλίου 2016, την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, σύμφωνα με το Ανατολή.

Οι δικαστικές διαδικασίες που έχουν αρχίσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έχουν ένα εύρος δίχως προηγούμενο στην Τουρκία και οι αρχές χρειάστηκε να χτίσουν νέες δικαστικές αίθουσες.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και τουλάχιστον 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα κατά τα αλλεπάλληλα κύματα εκκαθαρίσεων μετά τη 15η Ιουλίου και την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης