Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
23/01/2016 | 07:16 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Τουρκία κάνε περισσότερα στον πόλεμο κατά του ISIS”! Μήνυμα από τον αμερικανό υπουργό Άμυνας

Μήνυμα προς την Τουρκία από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Ας Κάρτερ. Μήνυμα που επιβεβαιώνει ότι η Ουάσινγκτον δεν εμπιστεύεται την Άγκυρα για την προθυμία της να βοηθήσει στον πόλεμο κατά του ISIS.

Η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα για την μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σε ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ας Κάρτερ.
Όπως τόνισε, η Τουρκία είναι εδώ και πολλά χρόνια «μια χώρα φίλη των ΗΠΑ» και σύμμαχός της στο ΝΑΤΟ. «Την υποστηρίζουμε σθεναρά. Στεκόμαστε στο πλευρό της σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της επικράτειας της», τόνισε ο κ. Κάρτερ.
Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η πραγματικότητα είναι πως μοιράζεται μια μεγάλη συνοριογραμμή με το Ιράκ και τη Συρία, με την χαλαρή φύλαξη των συνόρων να επιτρέπει σε ξένους μαχητές να διασχίζουν τα σύνορα.

«Εκτιμώ πως η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να κάνει περισσότερα για να πολεμήσει το Ι.Κ. Μας βοηθά στην μάχη που διεξάγουμε ενάντια στο Ι.Κ., επιτρέποντάς μας για παράδειγμα να χρησιμοποιούμε την αεροπορική βάση στην Τουρκία και είμαι ευγνώμων για αυτό. Αλλά θεωρώ ότι μπορεί να κάνει περισσότερα», επεσήμανε ο κ. Κάρτερ, σύμφωνα με το Reuters.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης