Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική ΤΟΥΡΚΙΑ
13/03/2016 | 11:09 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Τουρκία: “Αυτή είναι η συμφωνία μας με τους Ευρωπαίους”! Τι προτείνουν τι κερδίζουν

Τουρκία:

Η εφημερίδα HABERTURK παρουσιάζει το πακέτο προτάσεων που παρουσίασε η Τουρκία στη Σύνοδο με την Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, χάρη στη συμφωνία που θα υπογραφεί με 14 χώρες, θα επαναπροωθούνται οι μετανάστες που διέφυγαν από τις χώρες αυτές, ενώ καταργείται η θεώρηση στα σύνορα στους πολίτες 47 χωρών.

Επιπλέον τα βασικά σημεία έχουν όπως παρακάτω:

-Mόλις επέλθει συμφωνία Τουρκίας με την Ε.Ε., θα υπογραφεί και νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Αυτή η συμφωνία θα είναι μεταβατική. Οι δυο χώρες θα αποφασίσουν τη διάρκεια ισχύος της.

-Με την επίτευξη της συμφωνίας, η Ελλάδα θα διανείμει εντός της χώρας όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά. Ενώ όλους τους παράνομους μετανάστες θα τους δεχθεί η Τουρκία.

-Οι Σύροι, που θα έχουν επαναπροωθηθεί, θα μένουν στην Τουρκία. Οι πολίτες άλλων χωρών θα καταγράφονται από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης. Όταν επέλθει η συμφωνία, αρμόδιοι της Διεύθυνσης Μετανάστευσης θα μεταβούν στα ελληνικά νησιά και θα φέρουν με φέριμποτ τους πρόσφυγες. Ο αριθμός θα ανέρχεται σε χιλιάδες και όχι σε εκατομμύρια.

-Η Τουρκία εργάζεται επί της νομικής βάσης και θα πράξει ότι απαιτείται. Δεν υπάρχουν σκέψεις για σύσταση νέου κέντρου μεταναστών στην Τουρκία.

-Δεν θα γίνει επιλογή για τους Σύρους, που θα σταλούν με κάποια φόρμουλα, στην Ευρώπη. Θα υπάρχει προτεραιότητα για τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τα παιδιά.

-Όπως δήλωσε Τούρκος αρμόδιος στο Reuters, στο πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής, με την απαλλαγή των θεωρήσεων, θα ανανεωθούν τα διαβατήρια.

-H Τουρκία θα δεχθεί όλους τους παράνομους μετανάστες, εκτός από τους Σύρους. Για κάθε Σύρο που θα επαναπροωθείται στην Τουρκία, η Ε.Ε. Θα δέχεται έναν Σύρο πρόσφυγα. Τους πρόσφυγες αυτούς δεν θα έχει δυνατότητα να επιλέξει η Ε.Ε. Όσο για τα έξοδα των Σύρων που έχουν περάσει παράνομα στα 5 νησιά θα τα καλύψει η Ε.Ε.

Επίσης, αναφέρεται ότι οι χώρες της Ε.Ε. Θα εργασθούν από κοινού   στο ζήτημα της σύστασης ασφαλούς ζώνης βόρεια της Συρίας.

Militaire.gr

                                                                                         

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης