Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη
25/06/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Ησυχία, τάξις κι’ ασφάλεια …” – Ο Κ.Φράγκος γράφει για τον Ν.Τόσκα στην Άμυνα και στην Ασφάλεια

Του Κωνσταντίνου Φράγκου

Κάποιο σατυρικό τραγουδάκι του αγαπητού μου φίλου, σπουδαίου μουσικού, Λουκιανού Κηλαηδόνη μιλούσε γι’ αυτό το ιδανικό τρίπτυχο.

Εμείς, σήμερα, το έχουμε εξασφαλίσει, στην πλέον ελεεινή μορφή του, από το Υπουργείο Δημόσιας Αταξίας και ΜΗ Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο προΐσταται, στιβαρά, ο Αντγος εα κ. Νίκος Τόσκας. Πριν προχωρήσω θα σημειώσω ότι σ’ αυτό το Υπουργείο και της Άμυνας ψάχνει κανείς με το φανάρι, τελευταία, να βρει Υπουργό της προκοπής.

Ο κ.ΝΤ αποστρατεύτηκε, επί ΝΔ, με τον βαθμό του Υποστράτηγου εα και όπως κάθε καλός απόστρατος που βλέπει μακριά, κούρνιασε στο κόμμα της άλλης πλευράς δηλ. το ΠΑΣΟΚ. Ήταν, μάλιστα, μια εποχή το alter ego της κ. Βάσως Παπανδρέου η οποία είχε ορισθεί από τον Γιωργάκη σκιώδης Υπουργός Άμυνας (ΥΕΘΑ ο κ. Μεϊμαράκης). Αργότερα η κ. ΒΠ θα δήλωνε “Έγιναν επί Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου όχι λάθη, αλλά εγκλήματα. Ο Γιωργάκης είχε καλές προθέσεις αλλά καταστροφικά αποτελέσματα”.

Όταν έγινε Κυβέρνηση Γεωργίου Β. Παπανδρέου Γ΄ με ΥΕΘΑ τον ολετήρα ΒΕΝΙ, ο κ.ΝΤ τοποθετήθηκε από το Κόμμα σύμβουλος του Αναπ.ΥΕΘΑ κ.Πάνου Μπεγλίτη. Ο Στρατηγός, έντιμος οπωσδήποτε, ήκιστα βοήθησε τον Μπεγλίτη στο έργο του γιατί κουβαλούσε απωθημένα από τη θητεία του στο Στράτευμα. Οξύτατες ήταν οι διαφορές του και αμοιβαία η αντιπάθεια με τον τότε Α/ΓΕΣ κ. Φ. Φράγκο που έβλεπε τις εισηγήσεις του να βαλτώνουν. Εκεί ο κ.ΝΤ έλαβε ακόμη ένα αποστρατευτικό βαθμό. Έγινε Αντγος εα. Από τη θέση του ουδόλως ασχολήθηκε για τα σκάνδαλα των ΣημιτοΑκοΓιάννων ούτε με τα “κουκουλώματα” Μεϊμαράκη-ΒΕΝΙ. Ησυχία, τάξις κι’ ασφάλεια. Κάποια στιγμή διέρρηξε τις σχέσεις του με Μπεγλίτη για λόγους δεοντολογίας και πολιτικής αντιπαράθεσης, γράφει στο βιογραφικό του. Ο κ.Μπεγλίτης μου απεκάλυψε έναν άλλο λόγο εντελώς προσωπικό που αποφεύγω να τον αναφέρω. Ο οποίος βέβαια δεν έχει καμία σχέση με ήθος.

Από εκεί, ο καλός κ.ΝΤ την έκανε με μικρά πηδηματάκια αριστερότερα. Από τον κουλουβαχατασοσιαλισμό του Γιωργάκη στον Αριστερολενισμοπουπαμερεπαιδιά των Τσιπρολαφαζανονταβανέλων. Διείδε σωστά τις εξελίξεις. Έγινε “κολλητός” του Κοτζιά. Τα λοιπά είναι γνωστά. Θέση στο Επικρατείας του Κόμματος με απαίτηση Κοτζιά, εκλογές, ΥΦΕΘΑ συνεργαζόμενος με την μεγαλύτερη ιδιοφυΐα που πέρασε από το ΥΕΘΑ, τον κ. Κ. Ήσυχο. Ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς γραβάτα προς επιβεβαίωση αφοσίωσης στη νέα θέση. Όταν ως ΥΦΕΘΑ υποχρεώθηκε να έχει ως προϊστάμενο τον κ. Π. Καμμένο, Εκπρόσωπο της πλέον αλλοπρόσαλλης Δεξιάς των λιτανειών και της φανφάρας και ομού παρέβλεπαν την δραματική κατάσταση της Άμυνας που κληρονόμησαν από τους Αντωνομπένηδες, σφυρίζοντας αδιάφορα, κατάλαβε ότι η ουσία της πολιτικής δεν είναι καμία ιδεολογία παρά η κατάληψη και νομή της Εξουσίας. Να έχεις θώκο. Τότε φόρεσε γραβάτα.

Μετά τις νέες εκλογές Υπουργός ΔΤ και ΠτΠ. Πριν προχωρήσω θα σημειώσω ότι η κατάσταση της Χώρας στο Εσωτερικό έχει βαρύνουσα σημασία για την Άμυνα. Όταν είναι διαβρωμένη, ανύπαρκτη και εξελίσσεται σε βαριάς μορφής εγκληματικότητα τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Σημειώνω τις τελευταίες εικόνες διάλυσης.

  • Επί τρεις μήνες, η σιδ.γραμμή Ειδομένης-Ευρώπης έχει διακοπεί από πρόσφυγες. Τεράστιες χρηματικές απώλειες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των εμπόρων. Το Υπουργείο ΤΟΣΚΑ ρεμβάζει…
  • Στην καρδιά της Αθήνας υπάρχει κρατίδιο αυτοδιοικούμενο ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ένθα οργιάζουν το εμπόριο ναρκωτικών και η βία. Το Υπουργείο μας ρεμβάζει…
  • Λεωφορεία – Τρόλεϊ που διέρχονται από το Πολυτεχνείο (που ολόκληρο είναι τεκές) βάλλονται με πέτρες και τρομοκρατούνται επιβάτες. Το Υπουργείο δρα σοφά. Αφήνει τους αλητήριους ανενόχλητους και αλλάζει δρομολόγια!
  • Αρματωμένα με κατάλληλα εργαλεία ανθρωποειδή εισβάλουν στο κεντρικότερο σημείο της Πρωτεύουσας, ρίχνουν τα βάθρα και κλέβουν τις προτομές Ουράνη, Μπαστιά, Τερζάκη, Θεοτοκά για να τις χυτεύσουν! Το Υπουργείο μας έχει μεσάνυχτα ή κάνει πως έχει μεσάνυχτα. Σε λίγο, θυμηθείτε μου, έρχεται η σειρά του αγάλματος Κολοκοτρώνη.
  • Η ύπαιθρος τρομοκρατείται. Εισβολές και δολοφονίες σε σπίτια ανυπεράσπιστων γερόντων.
  • Καταστροφή 213 ακυρωτικών μηχανημάτων λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό.
  • Τρόλεϊ και λεωφορεία παραδίδονται στο πυρ από “αμφισβητίες” ενώ ο κ. Υπουργός παρατηρεί. Τεράστια οικονομική ζημιά του Κράτους.
  • Το εμπόριο και η χρήση ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο σιγαρέτων και η πορνεία (έγχρωμη και λευκή) οργιάζει στο κέντρο της πόλης.

Και τελειώνω με μια γελοιότητα. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι, από χρόνια, γύρω στους 3000 αστυνομικούς παραχωρούνται σε celebrities (για υπηρεσίες κηπουρών, Battler, συνοδών κυριών, κλπ). Ουδενός ιδρώνει το ους. Προ δεκαημέρου βγήκε ο κ. Υπουργός για να μας διαβεβαιώσει για 6η φορά ότι επίκειται αναθεώρηση των αναγκών και πολλοί αστυνομικοί θα διατεθούν στη δράση. Χλευάσαμε όντως. Η δήλωση αυτή με ερέθισε να γράψω αυτό το κείμενο.

Το ΒΗΜΑ (19/06) δημοσίευσε ένα κατάλογο celebrities με τον αριθμό αστυνομικών που απασχολεί ο καθένας και όταν τον δει κανείς τον πιάνει αναγούλα. Χρυσοχοΐδης 37, ΒΕΝΙ 40, Μεϊμαράκης 13, Φώφη 20, Σαρτζετάκης (ποιος τον θυμάται, ποιος τον απειλεί) 20 κλπ.

Απλώς, κραυγάζω ΑΙΣΧΟΣ. Οι ίδιοι, αυτοί οι υψηλού κύρους πολιτικοί, δεν έχουν το φιλότιμο να υποδείξουν στον Υπουργό να αποσύρει τους περισσότερους; Δεν υπολογίζουν τους μουζίκους-πολίτες;

ΥΓ1. Σε ποιο άλλο Ευρωπαϊκό Κράτος διατίθενται δύο αστυνομικοί σε κάθε βουλευτή; Σε ποιο άλλο Κράτος διατίθενται αστυνομικοί σε χήρες πολιτικών;

ΥΓ2. BASTA YA, ΕΩΣ ΕΔΩ αποτέλεσε κραυγή κατά της τρομοκρατίας της ETA στην Ισπανία. Εμείς δεν θα πούμε BASTA YA στον Υπουργό και σε κάθε Υπουργό ΔΤ για όσα βλέπουμε και υφιστάμεθα;

ΥΓ3. Όσον αφορά στο παραμύθι του Άντερσεν περί Ερυθρού Συνταγματάρχη είναι φενάκη. Ο κ.ΝΤ εφοίτησε σε βασικό σχολείο ΤΘ των ΗΠΑ και υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ δύο φορές (Βρυξέλλες, Νάπολη) σε λίαν εμπιστευτικές θέσεις. Είναι αυτό που λέμε στο Στρατό American Boy. Θα εμπιστεύονταν οι Αμερικανοί κόκκινο Συνταγματάρχη;

ΥΓ4. Τα αστυνομικά στελέχη, έχουν αποστολή να υπηρετούν το λαό και όχι πάσης φύσεως Ελίτ. Οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε οικιακοί βοηθοί ούτε διακοσμητικά στοιχεία χάρτινης ισχύος. Έτσι πρέπει να εκτελούν την αποστολή τους. Η Ελληνική αστυνομία διαθέτει ένα σπουδαίο δυναμικό που  το ευνουχίζει η εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου η οποία υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες ή είναι ανίκανη. Η αστυνομία έχει αποστολή την προστασία των πολιτών και όχι μόνο ενός συνδικάτου πολιτικών, ελίτ ή αργοσχόλων δηλαδή του «άχθους αρούρης» της ελληνικής κοινωνίας.

ΥΓ5. Είναι θλιβερό ότι και με την λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση τίποτα δεν άλλαξε στο ΥΔΤ.

ΥΓ6. Αρχή άνδρα δείκνυσι.

ΥΓ7. Το ωραιότερο όμως άμα και φαιδρότερο σας το φύλαξα τελευταίο. Στο επίσημο βιογραφικό του Στρατηγού (ιστοσελίδα του ΠΡΑΤΤΩ) γράφεται “συμμετείχε σε αντιστασιακές οργανώσεις προ της εισόδου του στην ΣΣΕ το 1971”. Δηλαδή ο κ.ΝΤ αφού έδρασε ηρωικά κατά της χούντας εισήλθε στη ΣΣΕ, την εποχή της κορύφωσης της ισχύος της επταετίας και ελέγχου των πάντων (τότε όχι μόνο στρατιωτικές σχολές αλλά και σε θέση κλητήρα μαιευτηρίου δεν περνούσε ούτε αντιστασιακό κουνούπι). Δεν ακούγεται τόσο ρομαντικό ή βιτσιόζο ένας αντιστασιακός αριστερός νέος να αγωνίζεται για την είσοδό του στη σχολή Ευελπίδων; Εκτός αν είχε σχέδια να την διαβρώσει εκ των έσω.

  

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης