Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τορπίλη στην επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα από τον αρχηγό του τουρκικού ναυτικού

Τορπίλη στην επίσκεψη Τσίπρα στην Άγκυρα από τον αρχηγό του τουρκικού ναυτικού

Ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου, πυροτοδοτεί το κλίμα λίγα 24ωρα πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεφθεί στην Άγκυρα.

Επέλεξε τώρα να αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα το ναυτικού την στρατηγική του που έχει να κάνει και με το Αιγαίο. Τι λέει ο Τούρκος ναύαρχος; Ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάννης και ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και της Μεσογείου με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Σε κείμενο του Τούρκου Αρχηγού ΓΕΝ Ναυάρχου Bülent BOSTANOĞLU, που αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Τουρκικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων (Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı) περιγράφεται η Στρατηγική του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (Türk Deniz Kuvvetleri Stratejisi).

Ειδικότερα ο Τούρκος Ναύαρχος με το παραπάνω κείμενο:

Τονίζει την σημαντική γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Αφρικής και της Ασίας.

Επισημαίνει ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα στο Αιγαίο από την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας, παρά την εποικοδομητική της στάση.

Αναφέρεται στην ανατροπή του κλίματος σταθερότητας στην Μαύρη Θάλασσα εξαιτίας της κρίσης της Ουκρανίας με ευθύνη της Ρωσίας.

Υπογραμμίζει την ανάγκη για διασφάλιση της ασφάλειας των θαλασσίων οδών, τονίζοντας παράλληλα την συμμετοχή του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στις επιχειρήσεις κατά της πειρατείας.

Προβάλλει την πρόθεση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και της Μεσογείου με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Α/ΓΕΝ προβαίνει σε παρόμοιες δηλώσεις (θυμηθείτε τις δηλώσεις του την εποχή που το ερευνητικό πλοίο BARBAROS H. PASA έπλεε στα ανοικτά της Κύπρου, σίγουρα όμως είναι η πρώτη φορά που αναρτάται παρόμοιο κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων. Επιπλέον είναι η πρώτη φορά που επίσημα χείλη αναφέρονται σε προβλήματα τα οποία οφείλονται στην εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης στο Αιγαίο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης