Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΝ
06/11/2017 | 06:25 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Τι συμβαίνει με την εκπαίδευση στο Πολεμικό Ναυτικό; Ένας Ναύαρχος γράφει

Τι συμβαίνει με την εκπαίδευση  στο Πολεμικό Ναυτικό; Ένας Ναύαρχος γράφει

Ένας απόστρατος Ναύαρχος, μεταφέρει τις σκέψεις του για όσα ακούστηκαν σχετικά με την προσάραξη της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ. Είναι νομίζουμε πολύ σημαντικά όσα επισημαίνει για την εκπαίδευση. Τι ίσχυε και που έχουμε φθάσει.

Ο Ναύαρχος “πιάστηκε” από τα όσα ακούστηκαν για “δυσμενείς συνθήκες” που αντιμετωπίζουν τα στελέχη. Όχι τις καιρικές… Γράφει:

Κάποιες απο τις δυσμενείς συνθήκες:

– περιορισμένοι εκπαιδευτικοί πλόες ακομη και για τους μαθητές της Σχολής Δοκίμων. Κάποτε ήταν δύο ΠΣΚ τον μήνα και περί τις 60-65 κάθε καλοκαίρι

Εδώ και χρόνια είναι 1 έως 2 κάθε δύο μήνες

– πέρα των ανωτέρω υπήρχε σύγχρονος (για την εποχή του) simulator γέφυρας πλοίου

-παλαιότερα η συνήθης απασχόληση εν πλω ενός πλοίου ήταν πέρα του 1/3 του χρόνου

– θα υπάρξει μεγάλη κριτική γί αυτό αλλα πιστέψτε με ότι έχει ποσοστό συμμετοχής στο εν συνεχεία επίπεδο εκπαίδευσης ότι κάποιος που έχει όνειρο να μπει στο Πολυτεχνείο η κάπου άλλου να του «προκύπτει» ΑΣΕΙ

Τέλος όσο αφορά αυτο που έχει γραφτεί για το ότι κάποιοι κάνουν για κυβερνήτες κάποιοι όχι κλπ πρέπει να ληφθεί υπ´ οψη ότι για να καταλαμβάνεις οποιουδήποτε επιπέδου ηγετική θέση στο Ναυτικό πρέπει να έχεις ανάλογη, για την θέση, εμπειρία και στην θάλασσα και σε επιτελεία.

Το Ναυτικό ξέρει πάρα πολύ καλά τι, πότε και με ποια κριτήρια θα ενεργήσει για το συγκεκριμένο συμβάν.

Ας σταματήσουν λοιπόν «οι ειδικοί» που έχουν την εμπειρία των κρουαζιερόπλοιων (και μάλιστα ως επιβάτες) να έχουν άποψη σε μια καλοπροαίρετη εκδοχή. 

Βέβαια μια δεύτερη σκέψη εύκολα οδηγεί σε ερμηνείες σκοπιμότητας προβολής του θέματος για τεχνική αλλαγή προτεραιοποίησης των προβλημάτων της κοινωνίας μας με σύγχρονη απαξίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αγνοώντας τις διεθνείς στατιστικές για ανάλογα θέματα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης