Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΥΠΕΞ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
04/09/2016 | 17:31 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα διαβατήρια των Σκοπίων και γιατί “κοιμάται” το ΥΠΕΞ;

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα διαβατήρια των Σκοπίων και γιατί

Από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει το γύρο μια είδηση για αλλαγή του τρόπου σφραγίσματος των διαβατηρίων που έχουν σφραγίδα “Μακεδονία”. Η καταγγελία ξεκίνησε από “ανώνυμο αστυνομικό” και λογικά προκάλεσε το ενδιαφέρον αλλά και την οργή πάρα πολλών πολιτών που την διάβασαν…Με λίγα λόγια η ανώνυμη καταγγελία έλεγε ότι ενώ μέχρι τώρα στις περιπτώσεις αυτές οι αστυνομικοί που έκαναν τους ελέγχους στα σύνορα δεν σφράγιζαν τα διαβατήρια, αλλά έβαζαν σφραγίδα σ΄ ένα λευκό χαρτί το οποίο επισύναπταν στο δαβατήριο. Τώρα λέει η ανώνυμη καταγγελία, ήρθε διαταγή να μπαίνει σφραγίδα δίπλα στην σφραγίδα του κρατιδίου που θέλει να λέγεταιΜακεδονία”!

Επειδή κι εμείς εδώ στο Militaire.gr την έχουμε…πατήσει από διάφορες “ανώνυμες καταγγελίες” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ψάξαμε λίγο…Αν και θα ΄πρεπε να έχει το ΥΠΕΞ ήδη να έχει απαντήσει…

Όπως μας εξήγησαν λοιπόν, μέχρι πριν ένα χρόνο ίσχυε αυτό που ισχύει και τώρα. Σφραγίδα δίπλα στη σφραγίδα των Σκοπιανών που επιμένουν να πιστεύουν ότι λέγονται “Μακεδονία”. Τότε το ΥΠΕΞ και ο Κοτζιάς θέλοντας να εμφανιστεί ότι τηρεί πιο σκληρή γραμμή, είχε δώσει εντολή για τη σφραγίδα σε λευκό χαρτάκι κι όχι στο διαβατήριο.

Υπήρξαν  όλο αυτό το διάστημα πολύ έντονες διαμαρτυρίες από τις εκτός Σέγκεν χώρες, γιατί όπως έλεγαν στο ελληνικό ΥΠΕΞ κανένας δεν κρατούσε το λευκό χαρτάκι με τη σφραγίδα και συνεπώς οι χώρες αυτές δεν γνώριζαν ποιοι και πότε πέρναγαν από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Όλες οι χώρες επικαλέστηκαν λόγους ασφαλείας κι έτσι το ΥΠΕΞ αποφάσισε να επανέλθει το καθεστώς που ίσχυε πριν υπάρξει η απόφαση Κοτζιά για σφραγίδα…σε χαρτάκι.

Ελπίζουμε να μας τα μετέφεραν σωστά κι ελπίζουμε το ΥΠΕΞ τώρα που θα τελειώσει το Σαββατοκύριακο να ξυπνήσει και να απαντήσει επισήμως για το τι ακριβώς συμβαίνει…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης